5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AKS 110 Ege’yi kucaklıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Kurtarma ve Sağlık Birimi (AKS 110), Ege’ye halka halka açılmaya devam ediyor. “Ege’yi İyileştirme ve Doğal Afetlere Hazırlama Projesi” kapsamında, Toros Eğitim Tesisleri’nde eğitim alan çevre il ve ilçe itfaiyelerine Malzeme Devir Protokolü ve Sertifika Töreni’nin ikincisi bugün gerçekleştirildi.

Proje, İzmir merkez olmak üzere, Ege’nin güvenliğini sağlayacak bir ağ oluşturmak ve Ege’deki doğal afetlerde çevre iller ve ilçelerle birlikte en hızlı şekilde seferber olmayı hedefliyor.

İkinci grupta Kütahya, Aydın, Denizli, Isparta ve Burdur illeri ile Aliağa, E.Foça, Kemalpaşa, Selçuk ve Torbalı ilçeleri yer alıyor. Eğitim alan ilk grupta Afyon Uşak Balıkesir, Muğla ve Manisa illeri vardı. Dünyanın sayılı bilgi ve teknik donanımına sahip olan AKS 110’un Toros Eğitim Tesisleri’nde, çevre il ve ilçe itfaiye erleri, 3 haftalık eğitim programıyla İzmirli meslektaşlarından gelişmiş kurtarma tekniklerini öğrendiler. Egeli itfaiye birimlerinin bu bilgilerini hayata geçirebilmeleri için ihtiyaç duyacakları modern teknik ekipman da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor. Sözkonusu ekipman, kurtarma seti ve parabekin (ilk yardım seti) bulunduğu tam donanımlı bir AKS 110 aracından oluşuyor.

Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan itfaiye erlerini yalnız bırakmayan il ve ilçe belediye başkanları da törende hazır bulundu ve gerçekleştirilen protokolle kullanımlarına verilen araç-gereçleri teslim aldılar.

Jeolojik yapısı bakımından doğal afetlere açık olan Ege Bölgesi’nde olası afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Avrupa standartlarındaki eğitim hizmetini diğer iller ve ilçeler için de sürdürecek.

Tesislerde eğitim gören 56 itfaiye erine sertifikalarının da verildiği törende trafik kazası sonucu yanmaya başlayan araçta sıkışan bir vatandaşın temsili kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’da olması nedeniyle katılamadığı törende konuşan başkan vekili Yusuf Ali Karaman Ege Bölgesinin ve yurdumuzun birinci derece deprem bölgesi içinde olduğuna dikkat çekerek olası bir doğal afet durumunda tesislerde eğitim gören ekiplerin anında müdahale ederek can kayıplarını asgariye indirmek amacıyla canla başla çalışacaklarını söyledi.
Merhum Ahmet Piriştina döneminde kurulan Toros Eğitim Tesislerinde her türlü doğal afet ve yangınlara karşı itfaiye erlerinin eğitildiğini belirten Karaman “Eğer çevremizdeki il veya ilçelerimizden birisi yarın doğal bir afetle karşı karşıya kalırsa İzmir Büyükşehir Belediyesi var gücüyle sizin yanınızda olacaktır. Aynı durumla İzmir’in de karşılaşması halinde oluşturulan bu gücü İzmirli de yanında hissetmek isteyecektir”dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır da geçtiğimiz aylarda hizmete giren tesiste ikinci eğitim kursunu tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Doğal afetlerin dünya var oldukça devam edeceğini hatırlatan Barandır “Bizlerde çağdaş teknoloji ile bütünleşmiş, özgüveni gelişmiş personeller yetiştirerek bu afetlerde asgari zayiatla kurtulmanın çarelerini arayacağız”dedi.
Bu yolda Atatürk ilke ve inkılaplarıyla bilimin kendilerine rehber olacağını söyleyen Barandır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin felaketlere bölgesel olarak top yekün hazırlanmanın gayreti içinde olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman’la tesiste eğitim alan il ve ilçelerin belediye başkan ve yardımcıları arasında

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 09:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?