5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aktif eğitim belgesel oluyor

Türkiye’de ilk olarak 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nde uygulanmaya başlanan ve öğrencilerin başarı grafiğini üst seviyelere çeken aktif eğitim sistemi, belgesel film ile geniş kitlelere tanıtılacak.

İlk uygulaması DEÜ Tıp Fakültesi’nde başlayan ve ardından üniversitenin başta Hukuk, Fen Edebiyat, Mühendislik Fakültesi ile Denizcilik İşletmeleri Yüksek Okulu olmak üzere birçok biriminde başarıyla uygulanan "aktif eğitim", Belgesel Sinemacılar Birliği üyesi yönetmen Mustafa Yılmaz tarafından belgesel film olarak çekilecek. Aktif eğitimin Tıp Fakültesi’ndeki ilk uygulamasıyla ilgili bir film çeken Yılmaz, bu defa sistemin bütününün anlatılacağı bir belgesel çekmek için hazırlıklara başladı.

Kendisi de DEÜ mezunu olan Mustafa Yılmaz, geçtiğimiz yıl aktif eğitimin anlatıldığı bir toplantıda Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı’nın, "Aktif eğitim Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir sistemdir" sözünden etkilendiğini belirterek, "O toplantının ardından bu sistemin ne olduğunu daha detaylı öğrenmek istedim. Aktif eğitimin ilk uygulamasını yapan öğretim üyeleriyle görüşerek ’Tıpta Aktif Eğitim’ konulu bir film hazırladım" dedi.

Aktif eğitimin iyi insan yetiştirmeye yönelik bir sistem olduğunu dile getiren Yılmaz, "Gelecekte iyi insanlardan oluşan bir toplumun oluşmasında aktif eğitim sisteminin rolü kaçınılmaz. Bu sürece belgesel filmle katkı koymayı ben de kendime görev bildim. Belgesel projesine öğretim üyelerimiz de çok sıcak baktılar. Prof. Dr. Emin Alıcı, Prof. Dr. Sedef Gidener ve Prof. Dr. Oğuz Dicle danışmanlığında bu ay belgeselin çekimi için startı veriyoruz" diye konuştu.
Bu arada, Radyo 9 Eylül’ün organize ettiği ’Kampüste Ünlü Var’ isimli etkinlik kapsamında 9 Aralık Perşembe günü Mehmet Aslantuğ’un katılımıyla DEÜ Rektörlüğü’nde "aktif eğitim belgeseli"nin tanıtılacağı bir kokteyl verileceği belirtildi.

izmir
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 11:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?