9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Aliağa güzelleşiyor

Aliağa ilçesinde okulların ihtiyaç duyduğu çeşitli düzenleme, bakım-onarım ve güzelleştirme çalışmaları Aliağa Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Aliağa Belediyesi son olarak ilçede bulunan Çamlık İlköğretim Okulu'nun dış cephesini boyayarak eğitime verdiği destek zincirine yeni bir halka ekledi. 

Belediye daha önce de eğitim ve öğretim yılı başında ilçede bulunan tüm okulların bahçe bakımı ve çevre düzenlemesine katkı sağlamış, çeşitli bitkilendirme ve ağaç dikim işlemleri yapmıştı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, belediyecilik anlayışlarının eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel çalışmalara önem vermeyi gerektirdiğini söyledi. Başkan Kaya, eğitime destek çalışmalarına önümüzdeki günler içinde de hız vererek devam edeceklerine işaret ederek, "Ülkemizin yarınları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, sağlıklı, çağdaş ve gereksinimleri karşılanmış eğitim kurumlarında eğitim görmesini arzuluyoruz. Bu amaçla da belediye olarak üzerimize düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Aliağa İlköğretim okulunun iç kısımlarını tamamen boyayarak eğitim ve öğretime hazır hale getirmiştik. 

Atatürk İlköğretim Okulu ek binasının önüne 250 metrekare parke ve kaldırım döşeme işini yaptık. Bunun yanında Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bahçe duvarı ve bahçe içine çeşme yapılması işini gerçekleştirdik. Şehit Sabahattin Karakaplan İlköğretim Okuluna da çeşme yaptırdık. Petkim İlköğretim Okuluna 150 metre parke yürüyüş yolu yaptık. Aliağa Lisesine 300 metrekare parke ve 120 metre bordür döşedik. Mehmet Saka İlköğretim Okulunun basketbol sahasını asfaltladık. Mehmet Saka İlköğretim Okuluna gelen taşımalı öğrenciler için yemekhane inşa ettik.

Petro-Kimya İlköğretim Okulu'nun bahçesine ek bir bina inşa ederek burada kreş ve anaokuluna yönelik eğitim ve öğretim yapılması imkanı tanıdık. Bütün bunların yanında Aliağa'da bulunan 16 İlköğretim okulu ve 6 devlet lisesinde çevre düzenlemesi yaparak öğrencilerimizin daha sağlıklı şartlar altında eğitim ve öğretimine devam etmesi için uygun ortamlar hazırladık. Aliağa'daki bazı okullarımızın personel ihtiyacı da yine belediyemiz tarafından karşılanmaya devam edecek" diye konuştu. 

Geçtiğimiz aylarda da İzmir'de, Aliağa Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, "Okulların bakım onarım sosyal faaliyetlere katılımına destek ve personel yardımı yapmalarını" kapsayan bir protokol imzalanmıştı. Vali Oğuz Kağan Köksal'ın huzurunda İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile Eğitime destek protokolü imzalayan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, bütçeden 250 bin YTL eğitim desteği için ayırdıklarını ifade etmişti.
iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 12:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?