26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aliağa Petkim Limanı'na dev yatırım

İzmir'in Aliağa İlçesi merkezli olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren Egelim Lojistik A.Ş firması, Ege Bölgesinin en yüksek ve en modern liman vincini Aliağa Petkim limanında hizmete aldı.

Vincin hizmete girmesi dolayısıyla Petkim limanında düzenlenen törene Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa belediye Başkanı Tansu Kaya, Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bergama Ticaret Odası Başkanı Ali İhsan Süter ve çok sayıda davetli katıldı. Törende Konuşan Egelim Lojistik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim, "600 kişilik kadromuzla Lojistik sektörü ve Liman hizmetlerinde büyüyoruz. Amacımız daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam" dedi.


EGE BÖLGESİ'NDEKİ EN YÜKSEK KAPASİTELİ MOBİL LİMAN VİNCİ
Aliağa Ticaret Odası Üyesi Egelim Lojistik'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim yaptığı konuşmada; "Aliağa ve Limanlar hızla gelişiyor. PETKİM Petro Kimya Holding A.Ş.'nin Limanını 3. Şahısların hizmetine açmasıyla 2006 yılında başladığımız liman İşletmeciliğine yeni yatırımlarımız ve profesyonel kadromuz ile elleçleme kapasitemizi ve hizmet kalitemizi yükselterek devam etmekteyiz. Bugün, Liebherr marka LHM 180 Mobil Liman Vincimizi hizmete alıyoruz. Bu vincimiz, Ege Bölgesi'ndeki en yüksek kapasiteli Mobil Liman Vinci olmasının yanı sıra model itibarı ile bugüne kadar kurulan Türkiye'de ilk ve dünyada 3. Vinç niteliğindedir." dedi.


2008 SONUNA KADAR 1 MİLYON DWT KURU YÜK ELLEÇLENECEK
Egelim Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim, Lojistik sektöründe olduğu gibi liman işletmeciliğinde de yüksek standartta hizmet üreteceklerini ifade ederek, "PETKİM limanında oluşturduğumuz iş makinesi parkımızda iş kapasitesini hızla arttırmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarımızda PETKİM Petro kimya A.Ş'nin pozitif işbirliği ve desteğini hep yanımızda bulduk. Şimdi, 2008 sonuna kadar 1 milyon DWT kuru yük elleçlemeyi, önümüzdeki yıl ise bu rakamı 2 milyon dwt'e çıkarmayı hedefliyoruz. Aliağa'da doğup büyüyen bir kuruluş olarak Yatırımlarımızla bölgemize sağladığımız istihdam ve gelişim en büyük gururumuzdur" Dedi.


ALİAĞA TİCARET ODASI BAŞKANI SAKA; "EGELİM A.Ş'NİN YATIRIMLARIYLA GURUR DUYUYORUZ."
Aliağa'nın yetiştirdiği değerli işadamı arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Egelim A.Ş'nin yatırımlarıyla bizler de gurur duyuyoruz. Bugün hizmete giren bu dev vinç, Petkim limanının iş hacmini ve kapasitesini arttıracaktır. Petkim limanının, uzun yıllar sonra Petkim dışında da 3. şahısların hizmetine açılmasını sağlayan Petkim Genel Müdürü Sayın Kenan Yavuz'un da bugün gelinen başarılı noktada çok önemli bir payı vardır. Aliağa'nın sanayi ve ticaret kapasitesinin arttırılmasında ve buna başlı olarak Aliağa'nın gelişimi adına sayın Kenan Yavuz'a Aliağa Sanayi Ticaret camiası adına teşekkür ediyorum" dedi.


BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Aliağa'nın Türkiye'nin en önemli üç sanayi kentinden biri olduğunu hatırlatan Saka, "Bugünkü yapısıyla büyük bir sanayi ticaret bölgesi olan Aliağa, Türkiye'nin en büyük OSB'si niteliğindeki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ile inanılmaz bir gelişim yaşayacak. ALOSBİ'de yatırım yapan sanayicilerin dünya ile rekabet edebilmeleri için en büyük avantajı işte bu limanlar. Dolayısıyla Egelim Lojistik'in bu yatırımı hem ALOSBİ'deki hem de bölgemizdeki tüm sanayi ticaret kuruluşlarımız için büyük önem taşıyor." Dedi.


PETKİM GENEL MÜDÜRÜ KENAN YAVUZ; "ÇALIŞMALARA 2004'DE BAŞLADIK"
Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz da yaptığı konuşmada; "PETKİM Limanının altyapısını 3. şahıslara açılması çalışmalarına 2004 yılında başladık. Böylece hem Şirketimize, hem bölgemize hem de ülke ekonomimize katkı yapmayı düşündük. Bugün geldiğimiz nokta bizi çok sevindiriyor." Dedi.


Genel Müdür Yavuz, "Artık yavaş yavaş pazara girme, limancılığı öğrenme ve bizimle birlikte hareket eden Egelim Lojistik'in başarılı çalışmalarıyla limanımız bugünkü hizmet yoğunluğu ve kalitesine ulaşmıştır. Ancak limanımızın bugünkü kapasitesini en az 10 kat daha artmasını hedefliyoruz. Limanımız, gelecekte Türkiye'nin en hızlı hizmet veren, en büyük destekleme ve depolama alanlarına sahip, aynı anda en fazla geminin girebildiği limanı olacak. Tüm bunlar, limanımızın kapasite kullanım oranını arttırmaya yönelik çabalarımızdır" dedi.


Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da Aliağa'nın hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu belirterek, "Aliağa, yüzünü denize çevirmiştir. Aliağa bir sanayi ve limanlar kenti olmalı diye düşünerek çalışmalar yaptık. Burada yapılan çalışmalar, Petkim limanını bölge ve ülkemiz açısından önemli bir konuma getirecektir. Egelim Lojistik'e bu yatırımından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise konuşmasında, "Ülkenin en önemli sanayi sektörleri Aliağa'da. Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden biri, ALOSBİ Aliağa'da. Aliağa'da yapılan her yatırımı alkışlarız. Dünya ile rekabet edebilmek için daha çok üretmek, daha kaliteli hizmet ve daha fazla satmak gerekiyor. Aliağa'da tüm bunları yapacak potansiyel var." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?