26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aliağa'da başlayan kavga büyüyor

Aliağa ilçesinde, Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın kendisini tehdit ederek şantaj yapan bir şahsı polise yakalatmasının ardından başlayan kavga büyüyor.


Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın geçen hafta kendisini yıpratma çabasıyla değişik kurumlara asılsız ihbar mektupları gönderdiği iddia edilen Mehmet Bülent E. isimli şahsın kendisinden şantaj yaparak para istediğini ve bunun üzerine seri numaraları alınmış 50 bin lirayı alırken suçüstü yaptırması ile başlayan olaylara Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi üyeleri de katıldı. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya şantaj olayıyla ilgili içlerinde AKP'li bir meclis üyesinin de bulunduğu beş kişiyi suçlamış bunun üzerine AKP'li meclis üyesi Şafi Teymur da, Başkan Tansu Kaya'yı yolsuzluk yapmakla suçlamıştı. Olayların basına yansımasının ardından bugün bir basın toplantısı düzenleyen Tansu Kaya'ya cevap Cumhuriyet Halk Partisi'nden geldi.


Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın kamuoyunu yanılttığı belirtildi. Basın toplantısında açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığı, başkanın her şey meclis tutanaklarında kayıt altındayken bile yalan söylemeye devam ettiği iddia edildi.
CHP'li Belediye Meclis Üyesi Yakup Öztürk tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Başkan göz göre göre yalan söylüyor. Kendisini uyarmamıza rağmen sorumlular hakkında gerekli işlemi yapmamıştır. Meclis tutanakları ortada. Makbuzların kaybolduğu da aşikardır. 15 tane makbuz çıktı, 12'si dolu 1'i yarım 2'si de boştu arkadaşlar taradılar 18 milyar 70 milyon çıktı ama gelen makbuzlar onu karşılamıyordu. Bu konuşmalar meclis tutanaklarında mevcuttur"


Meclis üyeleri Kıymet Baysal ve Ulviye Öztürk ise; "Biz bu makbuzların bir kısmını gördük. Öyle söylendiği gibi 2 lira 3 lira değildir bir makbuz 3 bin lira bir tanesi 13 bin lira yani rakamlar konusunda da kamuoyu yanıltılıyor" ifadelerini kullandı.
CHP İlçe Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Belediye Meclis Üyeleri Kıymet Baysal, İlknur Köse, Ulviye Öztürk ve partililer basın açıklamasının ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?