26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aliağa'da Döküm OSB'ye tepkiler

Aliağa ilçesinde tarım ve zeytinlik arazilere Döküm İhtisas OSB kurulacağı haberleri bölgede vatandaşların tepkisini çekmeye devam ederken Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Şafi Teymur'da yaptığı açıklama ile köylülerin yanında yer aldı. "Güzel'im hisar Dilovası mı olacak?" diye konuşan Şafi Teymur, Aliağa'nın Elbirdi mevkiinde kurulması düşünülen Döküm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne karşı olduğunu açıkladı.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Şafi Teymur yaptığı açıklamada; "Bundan yaklaşık bir buçuk sene önce Aliağa'da kurulması düşünülen Demir Çeliklerdeki baca tozlarının dönüşüm ve işlenmesi il e ilgili Zincox adlı bir İngiliz firmasının yapacağı tesisin Aliağa'da ki ekolojik dengesini bozacağını bu tarz bir işleme ve ayrıştırma sisteminin ilçenin doğal kaynaklarını kirleteceğini kirlilik ve tehlikeli atıkların toprağa ve suya karışacağını ilçede ki insanların çok ciddi anlamda sağlık sorunları ile karşı karşıya geleceklerini bu tesisin yatırımın gerçekleşmemesi için meclise bir yazılı önerge vermiş ve basın aracılığı ile ifade etmiş idim. Firma; Çevre ve Orman Bakanlığı'na gerekli izin ve lisanslar için başvuruda bulunmuş ancak bakanlık yatırım prosesinin yanlış olduğu gerekçesiyle ret kararı vermişti. Bakanlığın bu kararı bizim bu konudaki kararlığımızı doğrulamıştır" dedi.

"ALİAĞA'NIN ÇIKARLARI İÇİN HERKESİN AÇIKLAMA HAKKI VE LÜKSÜ VARDIR"

Halkın kendilerin verdiği yetkiyi doğru kullanmaktan yana olduğunun altını çizen Belediye Meclis Üyesi Şafi Teymur; "Bize verilen yetkiler politize edilmeden kullanılmalıdır. Aliağa'nın bir sanayi şehri olduğu, ancak yapılacak sanayi yatırımlarının insan sağlığını, doğa dengesini bozmadan insan merkezli olmalıdır. İlçeye yatırım yapılmasına karşı değilim, büyüyen ekonomiyle birlikte istihdam alanlarının gelişmesi ülkemize ve ilçemiz ekonomisine katma değer sağlayacak girişimcilerin her zaman yanındayım. Aliağa Çakmaklı mevkiinde kömür ile çalışacak bir termik santralin yapılmasına yönelik bir çalışmanın olduğu, akabinde Güzelhisar ovasında dökümcülerin yapmayı düşündükleri tesisler, bunlar düşünüldüğünde Aliağa nereye koşuyor sorusu akla getiriyor" dedi. Bu sorunun cevabının Aliağa Dilovası olma yolunda koştuğunu kaydeden Teymur; "Tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler insan sağlığını tehdit edici ve insan unsurunu göz ardı eden tesislere karşı inisiyatif alma ve Aliağa'ya sahip çıkmaları gerekliliğine inanıyorum. Çevre, yaşam ve sağlık ile ilgili konular siyaset üstü konulardır. Bu önemli yaşamsal konularda ilçede yaşayan herkesin ve her kesimin duyarlılık gösterme zarureti vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 12:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?