8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Aliağa'da festival coşkusu

Aliağa İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen "17. Aliağa Kültür ve Sanat Festivali", çeşitli etkinliklerle devam ediyor. 

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İhlas Haber Ajansı'nı ziyaret ederek, Bölge Müdürü Necati Bahçeci'ye 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival hakkında bilgi verdi. 30 Ağustos günü Aliağa Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan 17. Aliağa Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk akşamında, Cumhuriyet Meydanı'nda Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Mehter takımı eşliğinde muhteşem bir konser verdi. Aynı saatte belediye arkasındaki Halk Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıkhava Yaz Sinemaları etkinliği kapsamında, "Hababam Sınıfı 3 Buçuk" adlı film gösterildi. 

Festivalin 2. günündeyse Enka Spor Salonu'nda "7. Geleneksel Satranç Turnuvası" düzenlenecek. Saat 17.00'de Özel İdare Kampı'nda bu yıl ilk defa düzenlenecek plaj futbolu, 17.30'da da Zeytinli Park içinde paint ball turnuvası yer alacak. Bu yıl Aliağa Belediyespor da festivale aktif olarak katılacak. Spor kulübünün Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de düzenleyeceği söyleşiye, eski milli futbolcu Ümit Davala ve basketbol severlerin yakından tanıdığı bir isim olan İsmet Badem konuk olacak. 2. günün akşamında saat 22.30'da Rafet El Roman Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda bir konser verecek. Aynı gece saat 21.30'da İzmir Büyükşehir Belediyesi yaz sineması bu kez "Babam ve Oğlum" filmiyle izleyicilerin karşısında olacak. 

Festivalin "1 Eylül Dünya Barış Günü"ne rastlayan 3. günündeyse Coşkun Aral'ın haberci otobüsü, çeşitli etkinliklerle Aliağalılar ile buluşacak. Aynı günün akşamında, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı saat 21.00'de, Grup Laçin saat 22.30'da Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak. Festivalin 4. günü de saat 18.00'de Zeytinli Park içindeki basketbol sahasında "Bebek Emekleme Yarışması", 20.30'da Açık Hava Tiyatrosu'nda Sunay Akın gösterisi ve 22.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Grup Çığ konser verecek. 

Çeşitli yarışmalarla devam edecek olan festivalin 5. gününde, Muazzez Ersoy saat 22.00'de konser verecek. Aliağa Festivali, 4 Eylül Pazartesi günü pop müziğin genç yıldızı Funda Arar'ın saat 22.00'de Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda vereceği final konseriyle sona erecek. 

Başkan Kaya, festivalin bu yıl çok daha renkli olacağını belirterek, "Aliağa'daki festivale İzmirliler'i de davet ediyoruz. Burada çok güzel etkinliklerle vatandaşlarımız dolu dolu günler yaşayacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 14:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?