19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aliağa'da kaldırımlar yayaların

Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri kaldırımları işgal ederek yayaların geçişlerini engelleyen esnafları denetledi. Kaldırım işgali yaptığı belirlenen iş yerlerine ise uyarı cezası verildi. 

Vatandaşların hareket alanlarını daraltan kaldırım işgallerine karşı kontrollerini sürdüren Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe sınırlarındaki caddelerin tamamını dolaşarak kaldırım işgali yapan işyerlerini tek tek tespit etti. 

Yayaların kullanımına ayrılmış olan kaldırımlara konulan dondurma dolapları, masa, sandalye, ekmek büfesi, otuma gurubu ve beyaz eşya gibi vatandaşın kaldırımdan yürümesini zorlaştıran her türlü engelin kaldırılarak dükkan içlerine alınmasını isteyen zabıta ekipleri aksi taktirde kanunlar çerçevesinde cezai yaptırıma gidileceği uyarısında bulundu. Kaldırım işgaline karşı çalışmalarını sıklaştırarak sürdürdüklerini söyleyen Aliağa Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Memiş Çelik, kaldırımların yayalar için olduğunu hatırlatarak "Kanunlara uymaları konusunda esnafımızı uyardık. Kaldırım işgali yapan yerler fotoğrafla tespit edilerek belgelendi. Zabıta ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde, kimi işyerlerinin malzemelerini adeta kaldırıma açtıkları ve yayaların geçmesini imkansız hale getirdiklerini gördük. Kaldırımlarda yürüyecek yol bulamayan yayalar da bu sefer caddelere iniyor. Bu da yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Aliağa gibi çağdaş bir kentte bu tip manzaraların yaşanmaması için denetimlerimizi günlük olarak sürdüreceğiz" dedi. 

Aliağa'da zabıtanın yaptığı denetimlerin kısa sürede olumlu sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Başkan Kaya'da esnafımız gerçekten büyük bir anlayışla yaklaşarak dışarıya malzeme çıkarılmaması hususunda hassasiyet gösteriyor. Denetimler esnaf ve vatandaşlarımız tarafından hoşgörü ve memnuniyetle karşılanıyor. Hiç kimseye ayrım yapmadan belediye kanununun bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Aliağa hakikaten her konuda insanların yaşamaktan keyif aldığı bir ilçe haline geldi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 14:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?