19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Aliağalıların pazar çilesi bitiyor

İzmir'in Aliağa İlçesinde yapımı devam eden "Kapalı Pazaryeri Kompleksi ve Kent Hamamı" inşaatında sona gelindi.

Yıl sonu bitirilmesi hedeflenen kapalı pazaryerinden tezgah satın alan esnafların yerleri Aliağa Belediye Düğün Salonu'nda noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi ile belli oldu. Pazarcı esnafını ve Aliağalıları yağmurdan çamurdan kurtardıklarını belirten Başkan Kaya; "Aliağa'nın önemli sorunlarından birisi olan ve sokak aralarına sıkışıp kalan halk pazarı, Aliağa Belediyesi'nin pazarcı esnafını bir çatı altına toplama projesiyle sorun olmaktan çıkıyor. Hem esnafımız rahatça satışını yapacak hem de vatandaşlarımız çağdaş bir şekilde alışverişini yapıp gönül huzuruyla evlerine gidebilecek" dedi.

Aliağa Belediyesi tarafından 5.6 Milyon YTL'ye ihale edilerek yapımı devam eden Katlı kapalı pazaryerinin hedeflendiği şekilde son aşamaya geldiğini belirten Başkan Kaya; "21 bin 284 metrekarelik alan üzerine başlanan pazaryeri inşaatı 14 bin 629.54 metrekaresi kapalı alan olarak planlandı. İki kat olarak düşünülüp geniş bir alana yayılan Aliağa Katlı Kapalı Pazaryeri ve Kent Hamamı Kompleksi ilçe merkezinde cumartesi günleri sokakları kapatarak yayılan halk pazarını tek çatı altında toplayacak. Kapalı pazaryeri ilçenin ana arterlerinde özellikle cumartesi günleri yaşanan trafik yoğunluğunu ve otopark yeri sorununu da ortadan kaldıracak" şeklinde konuştu.

Aliağa Katlı Kapalı Pazaryeri Kompleksinde pazarcı esnafının mağdur olmaması için her türlü ayrıntıyı en ince noktasına kadar düşündüklerinin altını çizen Başkan Kaya; "Biz bu anlamda temeli atılan pazaryerinden yer almak isteyen esnafımıza her türlü kolaylığı sağlayarak ilçemizde pazarcılık mesleğini gönül rahatlığı ile sürdürebilmesi için her türlü kolaylığı yaptık. Kapalı pazaryerimizden tezgah alan esnafımıza tezgahları noter huzurunda çekilen kura ile dağıtıldı" diye konuştu.

618 TEZGAHIN KURASI ÇEKİLDİ

İki kat olarak planlanan kapalı pazaryerinde İnönü Caddesi üzerinden kodlanan girişte 469 adet sebze, meyve, zeytin- peynir ve balıkçı esnafı yer alacak. Bu alanda 3'er metrekarelik düzenlemelerle oluşturulan tezgahlar bulunuyor. ENKA Spor salonunun önünden geçen yoldan kodlanan aşağı katta ise ayakkabı, giyim, tuhafiye, zücaciye esnafı bulunacak. 171 esnafa göre ayarlanan bölümde 43 adet 12 metrekare, 109 adet 16 metrekare, 4 adet 26 metrekare, 15 adet de 26 metrekarelik bölüm bulunurken bu alanda 149 adet tezgahın satıldığı açıklandı. Kapalı Pazaryeri Kompleksinin içinden her iki bölümde de alışveriş yapacak olan vatandaşların rahatlığı için yürüyen merdiven kurulacak.

"KÖTÜ GÖRÜNTÜLER TARİHE KARIŞACAK"

Aliağa Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen kura çekimi ile tezgah yerleri belli olan pazarcı esnafı, her yağan yağmurda hem kendilerinin hem de vatandaşın büyük eziyet çektiğini hatırlatarak; "Kapalı pazaryeri sayesinde çektiğimiz eziyetlerden kurtulacağız. Yağan her yağmurda hem biz hem de vatandaş sıkıntı çekiyorduk bu görüntülerin tarih olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 13:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah IP: 94.121.168.xxx Tarih : 28.12.2008 01:56:19

Sayın kaya tezgah başına en düşük 12.000,00 ytl aldı. görevi kendi vatandaşını korumak olan bir belediye başkanı bunu nasıl yapabilir... aliağa belediyesi bu pazaryerini yaklaşık 5.500.000,00 ytl'ye mal etti. tezgahların ve bina içinde bulunan 36 adet dükkan ile birlikte yaklaşık 15.000.000,00 ytl gelir elde etti. bu insanları soymaktan başka ne olabilir!!!