9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Alkollü sürücü polis otosuna çarptı

İzmir'in Pınarbaşı semtinde, polis otosuna çarptıktan sonra kaçmaya başlayan kamyon şoförü, Turgutlu'da yakalandı. Meydana gelen kazanın ardından, araçlarında hasar meydana gelen polislerin, kamyonu takibe alması ile başlayan kovalamacanın sonunda Turgutlu'da yakalanabilen kamyon sürücüsünün 150 promil alkollü olduğu tespit edildi. 

Pınarbaşı BMC Kavşağı'nda meydana gelen kaza, Altındağ'dan Kemalpaşa istikametine gitmekte olan 35 DHV 21 plakalı kamyonun, Pınarbaşı yönüne giden 35 A 82350 plakalı ekip otosuna yandan çarpması sonucu yaşandı. Kaçmaya başlayan kamyon şoförü, polis ekibinin "dur" ihtarlarına da uymadı. 

Israrlı takibini sürdüren polis ekibi, kamyonu Turgutlu yakınlarında bulunan Aydınlar Kum Ocağı'nda yakaladı. Aracın şoförü Hakan Özakar'ın (30) yapılan alkol muayenesinde 150 promil alkollü olduğu belirlendi. 

Karakola getirilirken ekip otosunda uyuya kalan Özakar'ın ayakta duramayacak halde olduğu gözlendi. Kamyon şoförünün başka bir kazaya karışmadan yakalanmış olması büyük bir şans olarak yorumlanırken, yaşanan olay geçtiğimiz günlerde Çeşme otobanında yaşanan, "cinayet gibi" kazayı hatırlattı. 10 Eylül Pazar gecesi yaşanan kazada, gazeteci İsmail Tarık Sarı ile ulaştırma görevlisi Hamdi Çakır, otobana ters yönden giren alkollü bir sürücünün kullandığı kamyona çarparak feci şekilde can vermişti. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 12:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?