9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Altay'da hedef Süper Lig

Geçen sezon Süper Lig'in kapısından dönen İzmir'in Türkiye 2. Futbol Ligi'ndeki temsilcisi Altay'da kollar sıvandı. Siyah-beyazlı ekipte teknik direktörlük görevine getirilen Ümit Turmuş, "Hedefimiz Süper Lig" dedi. Turmuş, bunu başarmak için ise A takıma alternatif B takım kuracaklarını söyledi. 

Altay'da yeni sezon hazırlıkları sürerken, siyah-beyazlı yönetim, dün akşam teknik kadro ve futbolcularla Buca Gölet Tesisleri'ndeki tanışma-kaynaşma yemeğinde biraraya geldi. Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel'in de katıldığı yemekte, Kulüp Başkanı Mehmet Erdoğan ve Siyah-beyazlı yöneticiler, futbolcularla tek tek ilgilendi. Erdoğan, futbolcu ve davetlilere hitaben yaptığı kısa konuşmada, "Geçtiğimiz sezon çok arzu ettiğimiz Süper Lig'e çıkamadık. Şimdi yarım kalmış bir işimiz var. Yeni sezonda, birlik ve beraberlik içinde yarım kalan bu işi tamamlayacağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.

TURMUŞ ÇOK İDDİALI 

Önceki yıllarda çalıştırdığı Altay'ın başına yeniden getirilen Teknik Direktör Ümit Turmuş ise, verdiği mesajlarla çok iddialı olduğunu gösterdi. 23 kişilik kadroda yeralan, eski ve yeni futbolcuların hepsinin çok istekli olduğunu gözlemlediğini kaydeden Turmuş, "Futbolcularımın performanslarından son derece memnunum. Bunun lige olumlu yansıyacağından eminim. Şu anda kondüsyona dayalı bir çalışma içerisindeyiz. 16 Temmuz'da Nevşehir'de düzenlenecek İddia Kupası'na gidiyoruz. İzmir TSYD Turnuvası'na kadar kadromuz oturacak. Çok iyi olacağımızdan eminim" dedi. 

Bu sezon Altay'da ilk defa bir uygulama gerçekleştireceklerini kaydeden Turmuş, bunun da A takıma alternatif olacak bir B takım olduğunu söyledi. Koşan ve mücadele eden bir ekip kurmayı hedeflediğini ifade eden tecrübeli teknik direktör Turmuş, "Bu takımın başına Zafer Bilgetay hocamızı getirdik. Bu bizi büyük ölçüde rahatlattı. 2 Lig'de adeta iki Altay takımı olacak. B takım, lig süresince A takımın eksiklerini tamamlayacak. Böylece A kadrodaki oyuncular, her an alternatiflerinin olduğunu düşünerek çalışırken, B takımdaki oyuncular da A takıma girebilmek için mücadele edecek. Hafta içinde onlarla birlikte olacağız. Haftasonu ise onlar PAF takımı ile gençlerle müsabakalara katılacaklar" diye konuştu. 

Turmuş, Türkiye 2. Futbol Ligi'nin Süper Lig'den 2 hafta sonra başladığına dikkat çekerek, kamplara 25-30 kişilik kadrolarla giden Süper Lig takımlarının kadrolarına almadığı yetenekli futbolculara bakarak nokta transferler yapmayı düşündüklerini, bir santrafor ve bir de kaleciye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 14:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?