26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ambulanslar yarışıyor

12-15 Haziran 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ege 2008 Ambulans Rallisi ve Sempozyumu İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle bugün başladı.

Törene İzmir Vali Yardımcısı Aydın Alper, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ile yurt içi ve yurt dışından ralliye katılmak üzere gelen çok sayıda sağlık personeli katıldı.
İzmir'in ev sahipliğini yaptığı Ege 2008 Ambulans Rallisi ve Sempozyumu'nda Aydın, Muğla, Denizli, Balıkesir, Uşak ve Manisa'dan 112 ve özel ambulans ekiplerinin yanı sıra Polonya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, İngiltere ve Sırbistan'dan da uzman ekip ve konuşmacıların yer alacağı öğrenildi.


Sempozyumun açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Aydın Alper, yurt içi ve yurt dışından İzmir'e gelen konuklara başarılar diledi. Alper, özellikle yabancı konuklarla sağlık alanında yararlı bilgi alış verişinde bulunulacağını belirtti.
İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ise, son yıllarda Bakanlık tarafından alınan kararlar ve yapılan değişikliklerle İzmir'de acil sağlık hizmetleri alanında önemli değişim yaşandığını belirtti. 2002 yılında İzmir'deki 112 Ambulans servisi sayısı 28 iken 2008 yılı itibariyle bu sayının 49 istasyonda 54 ambulansa çıktığını ifade eden Özkan, kentsel alanlarda 10 dakikanın altında acil hastalara ulaşma süresi konusunda gidilen vaka sayısının da yüzde 91 olduğunu ifade etti.


İzmir'deki hastanelerin acil servisleri ile yoğun bakım kapasitelerinin artırılması ile fiziki mekanların iyileştirilmesi konusunda yoğun çalışma gerçekleştirildiğine dikkat çeken Özkan, sadece İzmir değil tüm Ege Bölgesi'ndeki 112 ve hastane acil servis çalışanlarına yönelik uygulamalı eğitim verildiğini belirtti. ASKOM adı verilen Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu'nda alınan kararlarla İzmir ili acil hasta sevk sistemi oluşturulduğunu ifade eden Özkan, şöyle konuştu: "Aldığımz kararları Ege Bölgesi'ndeki sağlık müdürleriyle paylaşarak sorunları birlikte çözmeye gayret ettik. Geldiğimiz noktada eskisine göre daha iyi durumdayız. Ancak iyileştirmelerle birlikte artan hasta memnuniyeti, acil servislere başvuru sayılarının artmasına neden olmuştur. Bununla birlikte acil hastaların yoğun bakım gereksinimlerinin artması önümüzdeki senelerde de bir sorun olarak devam edecek gibi görünmektedir. Bu sorun sadece İzmir'in, Ege Bölgesi'nin ya da ülkemizin değil gelişmiş ülkelerin de kolaylıkla baş edemediği bir sorundur."


Açılış töreni sonunda İzmir Vali Yardımcısı Aydın Alper, Tire'de meydana gelen trafik kazasında yaralı öğrencilere hızla müdahale eden Tire Devlet Hastanesi sağlık personeline plaket takdim etti. Sempozyumun gerçekleştirileceği fuar alanında bulunan ambulans ve sağlık hizmetleri sergisini gezen Vali Yardımcısı Aydın Alper'e İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan sağlık alanındaki yeni sistemler ve cihazlar hakkında bilgi verdi. Sergi alanındaki personel İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan'ın tansiyonunu ölçerken, İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Turhan Sofuoğlu'nun oyuncak ambulans araba koleksiyonu ilgi çekti.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 12:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?