19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ana sınıfında mezuniyet sevinci

Karşıyaka Belediyesi'nin kısa bir süre önce Örnekköy Zübeyde Hanım Mahallesi'ne kazandırdığı İsmail Cem Kültür Merkezi içinde yer alan 6 yaş ana sınıfı öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadılar.


Miniklerin yıl sonu için düzenledikleri gösterilerse başta Başkan vekili Hüseyin Çalışkan olmak üzere velilerinden büyük alkış aldı. Renkli gösterilerin düzenlendiği mezuniyet töreninde özellikle miniklerin seslendirdikleri Atatürk şiirleri ve şarkıları törene ayrı bir anlam kattı.


Başkan vekili Hüseyin Çalışkan törende yaptığı konuşmada “Biz bu çalışmayı okul öncesi eğitimde fırsat eşitliği projesi kapsamında hayata geçirdik. her şeyin başı eğitimdir. Bizim öncelikli hedefimiz önce insan anlayışından geçiyor. İnsan eğitim alırsa zenginleşir, gelişir. Burada sadece çocuklar değil ebeveynleri de belli konularda eğitim alıyor”dedi Çalışkan konuşmasına şöyle devam etti “ Bu bakımdan projeye burada başlarken bu mahalleye kazandırdığımız diğer bir proje olan 808 Toplu Konutlara da bir ilköğretim okulu ile bir lise kazandırdık. “dedi. Ardından Başkan vekili miniklere bitirme sertifikalarını dağıtırken hepsini tek tek öperek kutladı. Onlara ayrıca yaz tatillerini iyi bir şekilde değerlendirmeleri için de kitap hediye etti. Minikler ve veliler de burada çok şey öğrendiklerini ve öğrenmenin çok güzel olduğunu ifade ettiler.Başkan Cevat Durak'a da bu merkezi buraya kazandırdığı için şükranlarını sundular. Şimdilik 30 öğrencinin yararlandığı bu eğitim çalışması önümüzdeki dönem sayı artırılarak devam edecek. Okul öncesi eğitimde fırsat eşitliği projesi kapsamında gerçekleştirilen 6 yaş sınıfı anaokulu bölgede yaşayan ve ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim sunuyor.

..
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?