26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Anavatan'da yerel seçim hazırlıkları

Anavatan Partisi (ANAVATAN) İzmir İl Başkanı Süleyman Şamlı, "Yerel seçimlerde ithal aday olayımız olmayacak" dedi.

ANAVATAN İzmir İl teşkilatı İzmir Ticaret Odası Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında partinin Konak İlçe Başkanlığı'nın yeni yönetimini tanıttı. ANAVATAN Genel Başkanlığı'nca 22 Mayıs 2008 tarihinde Konak İlçe Başkanlığı görevi Dursun Köksal Güngör'e verildi. Güngör'ün oluşturduğu 31 kişilik yeni Konak İlçe Yönetim Kurulu 10 Temmuz 2008 tarıhında ANAVATAN Genel Başkanlığı tarafından onaylandı.

Toplantıda konuşan ANAVATAN İzmir İl Başkanı Süleyman Şamlı, Konak'ın sadece İzmir için değil tüm Türkiye için önemli bir ilçe olduğunu, bu nedenle de konak teşkilatının lokomotif görevi üstlenmesi gerektiğini söyledi. İzmir'deki bütün ilçe teşkilatlarını yapılandırdıklarını belirten Şamlı, 2009'un Mart ayında yapılacak yerel seçimlere parti olarak hazır olduklarını ifade ederek, "Önümüzdeki yerel seçimler için ithnal aday olayımız olmayacak. ANAVATAN, bütün ilçe teşkilatlarımızın ortak görüşüyle, duygusallığı bir yana bırakarak, ANAVATAN'ı en iyi şekilde temsil edecek, en iyi icraatı yapacak potansiyele sahip olan, bilgili donanımlı adaylarla yerel seçimlere start vermiştir" dedi.

ANAVATAN'ın 2007'nin Temmuz ayında yapılan genel seçimlerin ardından silkelendiğini ve sıçrama yaptığını belirten Şamlı, yerel seçimlerde de iddalı olduklarını kaydetti. Geçtiğimiz dönemde AK Parti'nin ANAVATAN'ın geçmişteki misyonunu üstlenme çabası olduğunu, ancak bunu başaramadığını savunan Şamlı, "O misyonu üstlenebilecek tek bir parti vardır, o da ANVATAN'dır. ANAVATAN büyükşehir belediyesi dahil her yerde adaylarını gösterecek. Halka 8-10 senedir kaybedilmiş hizmetleri ANAVATAN üstlenecektir" diye konuştu.

ANAVATAN Konak İlçe Başkanı Dursun Köksal Güngör de, Konak'ın Türkiye'nin en önemli ve en büyük ilçelerinden biri olduğunu ifade ederek, partinin yerel seçimlerde başarılı olabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca, parti yönetimi İstanbul'da yapılan bombalı terör saldırısını kınayarak, olayda yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 13:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?