27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Anlamlı günde anlamlı başlangıç

Karşıyaka Belediyesi'nin yeni gönüllü öğretmenleri en anlamlı günde göreve başladı.

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi'nin yeni gönüllü öğretmenleri ilk dersi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Onur Mahallesi'nde verdi.

Kadın Meclisi Eğitim Komisyonu temsilcileriyle birlikte Onur mahallesindeki Atatürk Açık Hava Tiyatrosu ve Kültür Merkezi dersliklerine giden gönüllü öğretmenler ilk ders başlangıç tarihini özellikle 24 Kasım olarak seçmelerinin nedenini şöyle açıkladılar: "İlk dersimize özellikle 24 Kasım'da başladık. Çünkü bu tarih ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri başöğretmenliğine başladığı tarihtir. Bu tarih bizim için bu anlamda çok özel ve çok önemli. Bizler; cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün eğitimini bize emanet ettiği Türk gençliğinin yetiştirilmesi görevimizi yerine getirirken, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyeti aşma hedefine ve onun ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağız"

Karşıyaka Belediyesi'nce; ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerinin gereksinimini karşılamak üzere, Onur mahallesinde ve farklı semt merkezlerinde sürdürülen ücretsiz ek ders çalışmasına katılan yeni gönüllü öğretmenler şu isimlerden oluşuyor: Birgül Çağrı, Nermin Taşova, Ülker Yengeç, Nermin Akbaloğlu, Cemile Sarısoy, Mukaddes Öztürk, Züleyha Albayram, Hatice Metin, Sevgi Tuncer. Gönüllü öğretmenler, matematik ve fen bilgisi gibi temel derslerde eğitim veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 09:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?