5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Anlamlı günde anlamlı protesto

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde yeni öğretmen adayları diplomaları ile çöp bidonlarına girerek gelecek kaygılarını dile getirdi.
Öğremenler Günü, öğretmenlerin yetiştiği Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinlikler çerçevesinde fakülte içinde, öğretmenlerin problemleri ve eğitimdeki aksaklıklar sinevizyon gösterileri anlatılmaya çalışıldı. Öğretmenler, problemlerini ve eğitimdeki sorunlarını anlatmaya çalışırken, öğretmen adayları da eğitim kaygılarını değişik bir yolla anlattı. Öğretmen adayları diplomalarıyla çöp bidonlarına girerek gelecek kaygılarını dile getirdi.

Mezun olduktan sonra atanma şansları az olan öğretmen adayları gelecek kaygılarının olduklarını, almış oldukları eğitim sonunda kendi branşlarında mesleklerine başlayamadıkları ve bu yüzden sorunlarını böyle anlamlı bir günde tüm Tükiye’ye anlatabilek ve yetkililerin dikkatini çekebilmek için öğretmenlerin desteğiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yansıttıklarını belirttiler.

"EĞİTİMDEN SONRA ÇÖP GİBİ BİR KENARA ATILIYORUZ"

Mezunların atamalarının yapılmamasının vasıflı birçok öğrenci ve öğretmenin iş bulamadan körelip gitmesine yolaçtığını, bu yüzden tepki gösterildiğini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Sabire Susuz, "Hiç birşey yokmuş gibi kamufle edilmiş öğretmenler günü kutlamasına bir tepkidir bu aslında" diye konuştu.
Kampüsün değişik yerlerindeki çöp bidonlarına giren öğrencilere, arkadaşları da destek verirken, resim bölümü 3. sınıf öğrencisi Emel Ülüş, "Mezun olduktan sonra tayinimin çıkmasını istiyorum. Bütün eğitim fakültelerinden mezun olan arkadaşlarımızın tayinleri çıkmıyor. İşsiz kaldılar ve bizim gibi onlar da çöpe atıldılar. Biz de çöpe atılacağız" dedi.

"BU SORUN DAHA İYİ ANLATILAMAZDI"

Öğretmenler Günü kutlamaları etkinliklerine katılmak üzere fakülteye gelen ve gezerken çöpte bulunan öğrencileri gören Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Emin Alıcı, "Çok çarpıcı bir şey akıllarına gelmiş. Bir sürü emekle yetiştirdiğimiz insanları kullanamamayışımızı bu kadar çarpıcı gösterebilmek mümkün değil" diye konuşarak öğrencilere hakverdiğini söyledi.
Öte yandan, 2004 ikinci atama dönemi Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) biyoloji, fizik, kimya, tarih, coğrafya ve felsefe öğretmeni olmak isteyen 42 bin 10 kişiden yalnız 205 kişi atanırken, sadece Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden her yıl ortalama 50 öğrencinin mezun olduğu ve bunlardan sadece 7-8 tanesinin mesleğine başlayabildiği belirtildi.

izmir
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:20:03
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?