26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Anne baba eğitim projesi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Seyfeddin Yılmaz, İzmir'in eğitimdeki başarısını yükseltmek ve Türkiye genelinde ilk sıralara çıkarmak için yapacağı çalışmaları anlattı. 25 yıldır eğitimci olduğunu belirten Yılmaz, "İlk olarak Anne Baba Projesi'ni başlatarak çocukların okul öncesi eğitimine katkı sağlayacağız" dedi.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Seyfeddin Yılmaz, çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir'in son yıllarda eğitimde diğer illere oranla başarı kaybettiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "ÖSS ve OKS'de seviyenin düşmesi ve sıralamada arzu edilmeyen yerde olmamızın sebebi dışarıdan gelen göç ilk sırayı almaktadır. Türkiye'nin her tarafından bütün öğrenciler geliyor. Dışarıdan gelen çocukların çevreye, insanlara ve yeni bir arkadaş ortamına alışması zaman almaktadır. Gelen çocuklarımız bizim çocuklarımızdır, tabii onlara sahip çıkarak eğitim seviyelerini yükseltmeliyiz."


ANNE BABA PROJESİ
İzmir'de eğitimin başarısını yükseltmek için yeni çalışmalar içerisine girdiğini ifade eden Seyfeddin Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "İlk olarak anne-baba eğitimine önem vereceğiz. Çocuklar gibi anne ve babaların eğitimine önem verilmeli. İlk olarak buna el atacağız. Anne ve babaya verilecek eğitim ise çocukların sağlıklı yetişmesinde öne çıkar. Anne eğitimsiz ve ailede sorun yaşanıyorsa çocuğun başarılı olması zor. Bu nedenle Türkiye'de ilk olan Anne-Baba Eğitim Projesi'ni hayata geçireceğiz."

TORPİL VE AYIRIMCILIK YOK
25 yıldır İzmir'de yaptığı çeşitli görevlerde hiç kimseye haksızlık ve ayırımcılık yapmadığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışma hayatımızda kimseye ayrımcılık tanımayız. Öz kızımda, oğlum ve akrabam da olsa kimseye ayırımcılık tanımayız. Kimseye haksızlık yapmayız. Herkes görevini yapmalı ve bizden ayırımcılık beklememeli." Eğitime katkı yapan ve projesi olan her eğitimciyi destekleyeceklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Projesi, önerisi olan varsa onları bulur ve çalıştırırız.Çalışmadan maaş almadan, oturarak hizmet vermeden çalışır gibi duran eleman varsa onları bulur ve çalıştırırız. Çalışmıyorum diyorsa, istifa eder gider. Kimseyi zorla çalıştırmıyoruz. Herkes görevini yapacak. Görevini yapanın arkasındayız, yanındayız destekliyoruz."


ASİL KADROLARI ATAYACAĞIZ
İzmir'de okullarda görev yapan bine yakın Müdür ve Müdür Yardımcılarının yüzde 40'ının görevi vekaleten yürüttüklerini söyleyen Seyfeddin Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bine yakın Müdür ve Müdür Yardımcılarımızdan 398'i vekaleten oturuyor. Yönetici Atama Yönetmenliği'nin Bakanlık tarafından ilan edilmesinin ardından Müdür ve Müdür Yardımcılarının kadrolarını ilan edeceğiz. Tüm okullarda Müdür ve Müdür Yardımcısı bazında atama yapacağız. Asil görevli olarak atanması kaliteyi ve başarıyı yükseltecektir" dedi.


SEYFEDDİN YILMAZ
1950 yılında Midyat'ın Şenköy beldesinde doğdu. İlköğretimini Şenköy beldesinde, ortaöğretimini Midyat'ta tamamladı. Diyarbakır Erkek İlköğretmen Okulundan 1968 yılında mezun oldu. Sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1974 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'nde Sosyal Bilimler bölümünü kazanarak öğrenimine devam etti. 1977 yılında mezun olarak sırayla Mardin Çiftlik ve Mazıdağı Yatılı Bölge Okulu ve Çorum Ortaköy Lisesi'nde görev yaptı. İlköğretim Müfettişliği sınavlarını kazanarak İzmir'e İlköğretim Müfettişi olarak atandı. 7 Eylül 1987 tarihinde İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Müdür Yardımcısı olarak atandı. Değişik bölümlerde çalışarak 1991 yılında tekrar İlköğretim Müfettişi olarak göreve başladı. 2004-2006 yılları arasında 3 dönem boyunca İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Teftiş Kurulu Başkanlığı yaptı. 7 Mart 2007 tarihinde tekrar İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atandı. Bu görevi yürütürken İzmir Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?