26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Anne-oğul aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille Adapazarlı Ayla Konuk, oğlu Ercan Konuk sayesinde şifa buldu. 

Kendisine 3 sene önce Hepatit C'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu açıklayan Ayla Konuk (53), "Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk teşhisin konmasının ardından tedavim devam etti. İlaç tedavilerinden olumlu sonuç alınamayınca doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ nakli olduğunu söyledi. Bunun üzerine nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gelmeye karar verdik" dedi. 

Son 3 aydır tedavisinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini anlatan Ayla Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Organ nakli gündeme geldiğinde ilk olarak oğlum Ercan'a test yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Oğlum sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum." 

Annesini eski sağlığına kavuşturacağı için çok sevinçli olduğunu anlatan Ercan Konuk (25) da, "Tek isteğim annemi sağlıklı olarak görebilmek. Bir evlat için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil, Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?