19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Anne oğul oy isteyecek

Anavatan Partisi Genel Başkanlığı'na aday olan Ahmet Özal, İzmirli delegeden annesi Semra Özal ile birlikte oy isteyecek.


Anavatan Partisi'nde 28-29 Haziran'da yapılacak Büyük Kongre'de İzmir'den 51 delege oy kullanacak. Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, yeniden aday olduğunu açıklarken, partinin kurucusu, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da babasının koltuğuna talip oldu. İzmir İl Başkanı Süleyman Şamlı, önümüzdeki günlerde 51 delege, ilçe başkanları ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yapacağını belirterek, “İzmirli 51 delegenin doğru neyse onu yapacağına, genel başkanını yeniden seçeceğine inanıyorum. Erkam Mumcu, DP ile birleşme sürecinde büyük fedakarlık yaptı. Halk tarafından sevilen bir lider. Bu ülkenin ona ihtiyacı var” dedi.


Şamlı'nın bu sözlerine Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı Ekrem Beşerler tepki gösterirken, “İzmirli delege kararını çoktan verdi. Bu iş önce milletin sonra partinin davası. Şamlı bu kadar iddialı konuşmasın, delegenin iradesine ipotek koymasın” diye konuştu.


Haziran ayı başında annesi Semra Özal ile birlikte İzmir'e gelerek, delegeden oy isteyecek olan Ahmet Özal da “Şamlı atanmış bir il başkanı. Seçimle göreve gelmedi. Elbette kendisini atayan kişiye bağlılıklarını bildirecektir” dedi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 14:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?