8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Anne ve babalara doğuma hazırlık okulu

Ege Üniversitesi (EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu'nda yürütülen projeyle anne ve baba adayları doğuma hazırlanıyor. 

"Antenatal Sınıfların Gebelik ve Doğum Sonucuna Etkisi" projesi, EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neriman Soğukpınar'ın başkanlığında EÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Spor Hekimliği ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başdiyetisyenlik Birimi işbirliğiyle yürütülüyor. Proje kapsamında anne adaylarına "Doğuma Hazırlık Okulu" adı altında eğitim verildiğini açıklayan EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülsün Özentürk, "Projenin amacı doğum eylemi ve yeni doğan bakımı konusunda bilgili ve sağlıklı annelerin oluşmasını sağlamaktır" dedi. 

Projenin ilk grup eğitimlerinin 8 hafta sürdüğünü belirten Prof. Dr. Özentürk, "Eğitimler okulumuzda özel egzersiz-eğitim salonlarında uzman eğitimciler tarafından veriliyor. Doğuma Hazırlık Okulu'na katılan anne ve baba adaylarına sertifika verilmektedir" diye konuştu.
 
Doğuma Hazırlık Okulu'nun yurtdışında birçok örneği bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Özentürk, "Üniversitemizde ilk kez başlatılan proje, hedeflenen sağlıklı gebelik ve doğum için önemli bir adımdır. Sağlıklı ve bilinçli nesillerin oluşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Başvuran anne adaylarında ilk gebeliği olması, herhangi bir sağlık sorunu bulunmaması, en az ilkokul mezunu olması gibi şartlar arıyoruz. Okulumuza gebeliğin 24. haftasına kadar olan anne adaylarını kabul ediyoruz. Üniversitemizin kadın doğum kliniklerinde izlenen anne adayları, uygun görülmesi durumunda okulumuza yönlendirilmektedir" şeklinde konuştu. 

Doğuma Hazırlık Okulu'nun ilk eğitim programına 9 anne adayının katıldığını söyleyen Prof. Dr. Özentürk, "Eğitim kapsamında anne ve baba adaylarına kadın ve erkek anatomisi, gebeliğin oluşumu, egzersizlerin genel sağlığa ve gebeliğe etkisi, gebelikte yapılacak egzersizler, gebelikteki değişikliklerin anlaşılması, gebelikte anne sağlığı, gebelikte tehlike belirtileri, hamilelikte beslenme, doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler, normal ve sezaryenle doğum, anne sütü ve emzirmenin yararları, yeni doğan bakımı, aile planlaması konularında teorik bilgiler verilmekte, egzersiz programlarıyla anne ve baba adayları doğuma hazırlanmaktadır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 11:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?