8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Argo sözlere itiraz

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) mektup ile başvuruda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Narlıdere İlçe Teşkilatı yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kullandığı argo olarak nitelenen kelime ve deyimlerin televizyon ve radyolarda sansürlenmesini istedi.

Şikayet dilekçelerini Narlıdere'den postaya veren CHP mensupları, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına bir açıklama yapan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Halil Serbeş, RTÜK'e yazılan şikayet mektubunu okudu. Serbeş mektupta, "Kurumunuzun birinci görevi; toplumu, gelecek nesillerimizi görsel ve yazılı basının olumsuz ve zararlı yayınlarından korumak, Türk dilini bozan ahlak dışı, adaba aykırı, argo, deyim ve kelimelerden arındırmaktır.

Son günlerde özellikle TV ekranlarına yansıyan Başbakanımızın ve Maliye Bakanı'nın konuşmaları konusunda kurumunuzu göreve davet ediyoruz. Sözlüklerde bile karşılığı bulunmayan argo tabirlerle, ağızdan çıkarken hiç düşünülmeyen küfürlerle çocuklarımızın dimağları köreltilmekte, yetişkinler açısından da ahlaki değerler zedelenmektedir" ifadelerine yer verildiğini belirtti.

Mektupta, Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Unakıtan'ın kullandığı öne sürülen ve argo olduğu kaydedilen, "Lan ananı al git. Babalar gibi satarım. Lanet olsun dedik, hisseleri devrettik. Kıbrıs elden gidiyor diyorlar, ne gidiyor be. Ulan Maliye Bakanı'ndan ne korkuyorsunuz oğlum. Ulan artistlik yapma. Öyle kıvırtmayın" cümlelerine de yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 18:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?