26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Arsenik polemiğine Gönül'de karıştı

İzmir'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, arsenik tartışmaları içerisinde olmaktan hoşlanmadığını ifade ederek, "Belediye başka bir partinin elinde diye böyle yanlış bir uygulamaya alkış tutacak değilim çünkü burada halk mağdur oluyor" dedi.


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'deki programı kapsamında Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen İzmir Şube Başkanı olan Abdurrahim Şenocak'ı ziyaret ederek sendikanın eğitim alanındaki beklentilerini dinledi. Burada bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir suyundaki arsenik tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'de son günlerde yaşanan arsenik tartışmalarının içerisinde olmayı arzu etmediğini ifade eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Belediye
bir başka partinin elinde diye böyle bir yanlış uygulamaya alkış tutacak değilim çünkü halk mağdur oluyor. Arsenik konusunda suyun kaynatılmasıyla bir çözüme varılamaz. Çünkü arsenik bir mikrop değil, zehir. Bunun tasfiye edilmesi gerekiyor. Aslında yapılması gereken şey, İzmir suyundaki arsenik değerinin dünya standartlarının üzerinde olduğu anlaşıldığında arıtma cihazlarının takılmasıydı. Bu cihazlar arıtmayı sağlıyor ve suyu normale döndürüyor. Bu çalışma 2-3 senede yapılmış olsaydı iyi olurdu. Biz, 'Baraj yapılmasın' demiyoruz ama bir barajın yapılması en az 10 yıl sürüyor" dedi.

"HASARLI OKULLAR KONUSU, BAKANLAR KURULU'NDA GÖRÜŞÜLDÜ"
İzmir'de gündeme getirilen hasarlı okullar konusunda da açıklama yapan Bakan Gönül, konunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğünü bildirdi. Söz konusu hasarlı okullar için yılbaşında ödenek verildiği bilgisini veren Bakan Gönül, "Bu okulların hasarlarının giderilmesi için ödenekler verilmiş olmasına rağmen, ihale mevzuatındaki sıkıntılar nedeniyle ihaleler gecikti, dolayısıyla tadilat çalışmaları da gecikti. Fakat şunu belirtmek isterim ki, gelecek yıl okulların tamiri için özel bir program hazırlayacağız" diye konuştu.


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ziyarette memurların da siyasete katılması yönünde düzenleme yapılmasına ilişkin isteklerde bulunan Eğitim Bir-Sen İzmir Şube Başkanı olan Abdurrahim Şenocak'a esprili bir şekilde yanıt verdi. Şenocak'ın yaptığı konuşmada sıkıntılarını ve hükümetten beklentilerini çok güzel bir şekilde dile getirdiğini ifade eden Bakan Gönül, "Sayın Şenocak'ın bütün fikirlerini çok beğendim. Fakat bir fikrini beğenmedim. O da memurların da siyasete katılması gerektiğine yönelik fikri.


Politikacılar rakip istemez. Hele böyle rakipleri hiç istemez" ifadelerini kullandı.
Bakan Gönül ayrıca, Memur-Sen'i toplu görüşmelerde gösterdiği olumlu tavırdan dolayı kutlayarak bu olumlu tavır sayesinde güzel bir sonuç alındığını ifade etti.
Bakan Gönül, daha sonra Samet Dede Cemevleri Yaptırma Derneği Başkanı Veli Güler'i ziyaret etti. Burada basın mensuplarının partinin yerel seçimlerde göstereceği adayların kimler olacağına yönelik sorusunu cevaplayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Yerel seçimler için adaylarımız da hazır, partimiz de" dedi.
Ziyarette bir basın mensubunun "AK Parti'nin İzmir'e yönelik hedefleri var mı?" sorusuna ise Gönül, "Güreşe niye girersiniz?" cümlesiyle yanıt verdi. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:52:36
Güncelleme :7 Eylül 2008 Pazar 09:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?