4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Artık İzmirli'nin kendi havayolu var

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın girişimi ile kurulan çok ortaklı İzmir Havayolları şirketi, İzmir’in uluslararası uçuş sıkıntısını sona erdirecek.

Demirtaş, artık herşeyi devletten beklemeyeceklerini belirterek, İzmir’i dünyaya açma hedefi doğrultusunda havayolu şirketi kurduklarını söyledi. Demirtaş, 2005 yılı içinde uçuşlara başlayacaklarını vurguladı.

İzmirli iş adamları, Adnan Menderes Uluslararası Havalanı’ndan yurt dışına doğrudan sefer yapılmamasından kaynaklanan zorlukları aşmak için kendi havayollarını kurdu. Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu’nun İZTO’yu ziyaretinde konuşan Demirtaş, kuruluş işlemleri tamamlanan 10 milyon dolar sermayeli İzmir Havayolları A.Ş.’nin iş adamlarından oluşan 100 ortaklı bir şirket olduğunu ve ilk etapta 5 uçak ile seferlere başlayacağını bildirdi.

Demirtaş, İzmir Havayolları A.Ş. adıyla kurdukları şirketin Milano, Zürih, Paris, Atina, Berlin, Londra, Köln, Moskova, Viyana ve Tel-Aviv’e günübirlik sefer düzenleyeceğini söyledi. Ekrem Demirtaş, Adnan Menderes Uluslararası Havalanı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen işadamlarının İstanbul’a transfer olarak gidebilmesini İzmir’e yapılan büyük bir eziyet olarak değerlendirerek, "Artık yatırımları devletten bekleme dönemi geçti. THY’nin hizmetindeki kalitesizlikten değil, yetersizliğinden kaynaklanan sebepler ile İzmirli işadamları olarak kendi havayolları şirketimizi kurduk. İzmir Havayolları A.Ş.’nin kuruluş işlemleri tamamlandı. Bu yıl içinde mutlaka uçuşlara başlanacak. İzmir’den doğrudan günübirlik Avrupa’ya seferler vaad ediyoruz. 5 uçakla sefere başlayacağız, gerekirse 5 uçak daha kiralanır. İzmir ve Ege’de bu talebin bulunduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye’nin potansiyel kentlerine de sefer koyarak, Anadolu’dan yurt dışana çıkışların İzmir üzerinden yapılmasını sağlayabileceklerini kaydeden Demirtaş, "Başka türlü İzmir’e doğrudan yatırım çekemeyiz ve dünya kenti yapamayız. Havayolu kullanımında özellikle yüzde 20 oranında artış var. Özel sektörün havayolu yatırımı yapması bu sonucu doğurdu. Uçak ve yolcu sayısında, özel sektör THY’yi geçti. Biz, kendimizi devlet gibi kabul etmiyoruz. Müşteri odaklı hizmet felsefesindeyiz" şeklinde konuştu.

Demirtaş, Milano, Zürih, Paris, Atina, Berlin, Londra, Köln, Moskova, Viyana ve Tel-Aviv’e yapılması planlanan seferlere talepler doğrultusunda yeni kentlerin de eklenebileceğini belirtti.
Demirtaş’a yeni döneminde başarılar dilemek üzere gelen ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı ise, gelişmelerden çok memnun olduklarını belirterek, "İZTO, İzmir’in eksiklerini giderme konusunda oldukça başarılı. Üniversite konusundaki eksikliği görerek bu açığı kapadı. Şimdi de iş dünyasının büyük problemi olan bu açığı kapatıyor. İhtiyaç duyulduğu takdirde ESİAD olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanları ve Meclis Başkanları’nın da ESİAD üyesi olmasından bu anlamda da gurur duyuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 13:37:57
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?