19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Artık onlar da okullu oldular

Öğretmen Mustafa ve Zehra Göktaş, görev yaptıkları beldede 6’sı erkek 29 çocuğun eğitim görmediğini tespit etti. Çocukların aileleriyle görüşüp hepsini ikna etti. Kaymakamlıktan yardım sağladı, okula kayıtlarını yaptı.

İzmir’in Bayındır İlçesi’ne bağlı Çırpı Beldesi’ndeki Mustafa Adanır İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mustafa Göktaş, meslektaşı ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyasının koordinatörlüğünü yapan eşi Zehra Göktaş’la birlikte, çeşitli nedenlerle okula gidemeyen çocukların eğitime kazandırılması için Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirbirliği yaptı.

Özel sınıf oluşturuldu
Beldede, okula gitmeyen, yaşları 7-14 arasında değişen 29 çocuk tespit edildi. “Haydi Kızlar Okula” kampanyası kapsamında, çocukların aileleri, yaklaşık 1.5 ay süren görüşmelerle ikna edildi.

Bayındır Kaymakamı Alaaddin Aktaş’ın, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan sağladığı maddi yardımla öğrencilere, okul kıyafeti, kitap ve kırtasiye malzemesi alındı. Okulda, yarısı hiç okula gitmemiş, 6’sı erkek 29 çocuk için “Telafi Eğitim Yetiştirme Sınıfı” oluşturuldu, 10 Mart’ta eğitime başlandı. Öğrencilerin, sene sonuna kadar okuma-yazmayı öğrenmesi hedeflendi.

Zehra Göktaş, “Okula alıştılar. Anlatılanları büyük ölçüde kavramaya başladılar. Uyumlarını kolaylaştırmak için onları zaman zaman diğer öğrencilerle bilgisayar ve müzik derslerine sokuyoruz. Rehberlik hizmeti de veriyoruz” dedi. Okula başladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen sevimli çocuklar ise derslerine iyi çalışıp, doktor ve öğretmen olmak istediklerini dile getirdi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?