9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Asırlık eğitim gönüllüsü toprağa verildi

Tire'de 103 yaşında solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk öğretmenlerinden Melahat Aksoy, törenle toprağa verildi. 

Asırlık eğitim çınarı emekli öğretmen Melahat Aksoy için Tire Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Tire Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Melahat Aksoy'un eski öğrencisi olan emekli öğretmen Yılmaz Göçmen, törende öğretmenini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Sözleriyle törene katılanları da gözyaşlarına boğan Göçmen, "O eğitime büyük katkısı olan öğretmenlerin öğretmenidir. Öğretmenimi asla unutmayacağım. Karşısında saygıyla eğiliyorum" dedi. 

Tire Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli ise, üzgün olduğunu ifade ederek, "Eğitimimize katkısı olan değerli öğretmenimiz Melahat Aksoy'u unutmayacağız, çok istediği Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temellerini 10 gün sonra atacağız. Melahat öğretmen hep kalbimizde olacak, adı bizimle yaşayacak" diye konuştu. 

Aksoy'un cenazesi, Paşa Camii'nde öğleyi müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Tire Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 17:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?