2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Askeri araca saldırı: 1 şehit

İzmir’in Foça ilçesinde askeri üsse giden servis otobüsüne saldırı düzenlendi. Art arda meydana gelen iki patlamada 1 asker şehit olurken, 12 asker de yaralandı. Saldırıda cıvata ile güçlendirilmiş C-4 tipi patlayıcı kullanıldığı, bombaların 1.5 metre yükseklikteki toprağa gömüldüğü tespit edildi.

 

İzmir’in tatil bölgelerinden Foça ilçesi güne terör saldırısıyla uyandı.

Saat 08.15 sıralarında Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli askerleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Tahrip gücü yüksek patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu bazı askerler yaralandı. Askerleri taşıyan araçta büyük hasar meydana geldi.
 

Patlamanın ardından otobüsten inen askerlere ağaçlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı da öne sürüldü.

Patlamanın ardından Deniz Üssü'nden bölgeye takviye birlikler gönderildi. Birlikler ve sağlık ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı.

İlk patlamadan 8 dakika sonra belediyeye ait bir itfaiye aracının bölgeye yaklaştığı sırada ikinci bir patlama daha oldu. İtfaiye aracında hasar oluşurken, itfaiyecilerden yaralanan olmadı.

1 ŞEHİT, 12 YARALI
Yaralı askerler ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Terör saldırısında Özkan Ateş şehit oldu, 12 asker de yaralandı.

SEDYEDEYKEN YAKINLARINI ARADILAR
Saldırıda yaralanan Hasan Furkan Özmen, Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak isimli askerler Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Uzman Çavuş Ferhat Şen, itfaiye eri Erol Uysal, Foça Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Muammer Ünal ve Emekli Astsubay Ali Ceylan ise Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Fikri Özdemir ve Gökhan Gökdemir isimli askerler de Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan Hasan Furkan Özmen'in beyin cerrahi servisinde acil olarak ameliyata alındığı öğrenildi.

Bu arada, yaralı askerlerden bazılarının sedyeyle taşınırken yakınlarını arayıp iyi olduklarını haber verdikleri görüldü.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON
Öte yandan, saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Ekipler, ormanlık alanda saldırganları aradı. Operasyonlara helikopterler de destek verdi.

SU ŞİŞELERİ BULUNDU
Patlamanın ardından bölgeye giden olay yeri inceleme ekipleri, çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bölgeden ayrıldı.

Ekiplerin, bölgede uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneğine ait parçalar ve su şişeleri bulduğu görüldü.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından ikinci patlamada hasar gördüğü öğrenilen belediyeye ait itfaiye aracı ile askeri personeli taşıyan otobüs, çalıştırılarak olay yerinden kaldırıldı. Daha sonra belediyeye ait temizlik aracı caddeyi temizledi.

CIVATALI C-4 KULLANDILAR
Patlayıcının türünün belirlenmesi için yapılan çalışmalar da devam ediyor. Edinilen bilgilere göre saldırıda, cıvata ile güçlendirilmiş C-4 tipi patlayıcı kullanıldı.

Olayda kullanılan bombaların yoldan yaklaşık 1.5 metre yüksekte kalan ve otobüsün camlarıyla hemen hemen aynı hizada bulunan yol kenarındaki boş arazide toprağa gömüldüğü öğrenildi.

POLİS NOKTASINDA ARAMA
Saldırının ardından bölgede güvenlik tedbirleri alınırken, karayolu da trafiğe kapatıldı.

Saldırganların yakalanması için ilçeden çıkışlara güvenlik noktasında yapılan aramalarla izin verildi.

Bu arada, daha önce trafiğe kapalı olan yolda kontrollü geçişlere izin verildiği, ancak bir süre önce asfaltlanarak yolun tamamen trafiğe açıldığı öğrenildi.

PANİK YARATTI
Yazlık villaların olduğu bölgede meydana gelen art arda patlamalar vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

Birçok Foçalı teröre tepkilerini göstermek için evlerine Türk bayrağı astı.

ERDOĞAN: TERÖRÜ YAYMASININ BİR BAŞKA ÖRNEĞİ
ÖMSS kura çekimi törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine kendisine henüz net bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Erdoğan, ''Bu maalesef terörün yayılma noktasındaki attığı adımların bir başka örneği'' dedi.

‘SALDIRIDAN SONRA BİR ARAÇ BÖLGEDEN KAÇTI’
Görgü tanığı Mehmet İşler, saldırı anlarını anlattı.

İşler, şöyle konuştu: “Saat 08.00’i biraz geçiyordu, çok büyük bir patlama oldu. Biz cephanelikte bir patlama olduğunu sandık. Ancak daha sonra ikinci bir patlama ve silah seslerini duyunca saldırı olduğunu anladık.”

Olayın ardından bölgeye helikopter ve ambulansların geldiğini belirten İşler, “Saldırıdan sonra içinde 3-4 kişinin bulunduğu bir aracın kaçtığını gördük ve yetkililere bildirdik” diye konuştu.

Foça’nın huzurlu bir yer olduğunu vurgulayan İşler, “Bu olayı kınıyoruz. İstiyoruz ki bu ülkeye barış ve huzur gelsin” dedi.

KOMUTANDAN HASTANEYE ZİYARET
Saldırının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, bölgede incelemelerde bulundu.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Vali Cahit Kıraç hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti.

KOCAOĞLU’NDAN ÇAĞRI
Saldırıyı kınayan Aziz Kocaoğlu ise siyasilere çağrıda bulunarak “Bütün siyasi ve devlet birimlerinin bir araya gelip terör sorununu çözmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Her sabah şehit haberleri ile uyanmak istemiyoruz. Bugün şehit ailelerimizin evine ateş düşüyor, yarın hangimizin evine ateş düşeceği belli değil” diye konuştu.

 


 

 

 

...
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2012 Perşembe 09:33:06
Güncelleme :9 Ağustos 2012 Perşembe 21:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?