19
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Askeri tersanede kaza!

İzmir Alaybey Askeri Tersanesi’nde denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' römorkörü yan yattı. Kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralandı.

İzmir Tersanesi'nde römorkörün yan yatması sonucu 17 kişi hayatını kaşbetti, 17 kişi de yaralandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde, bakımı yapıldıktan sonra denize indirilen, "TCG Değirmendere" römorkörünün yan yatması sonucu meydana gelen kazanın ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TCG Değirmendere Römorkörü'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığının İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olduğu sırada henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle "alabora" olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, "İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır" denildi.

 

 


 

 

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2013 Pazartesi 17:14:46
Güncelleme :24 Aralık 2013 Salı 12:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?