4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Ataşer, kansere yenik düştü

Gazeteci-yazar Tanju Ataşer, yaklaşık 5 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü. Meslektaşları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen törenle Ataşer’i son yolcuğuna uğurladılar.

Görev yaptığı Yeni Asır Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından Tanju Ataşer’in cenazesi Alsancak Kordonboyu’nda bulunan Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi.

Buradaki törene İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam, eski milletvekili Güler Aslan, Konak Belediyesi eski Başkanı Erdal İzgi, Yeni Asır Gazetesi Yayın Grubu Başkanı Osman Gencer ile Ataşer’in çok sayıda meslektaşı ve ailesi katıldı.

Tanju Ataşer’in eşi Nur, oğlu Tangut ve kızı Jülide Arıkan Yazgan’ın ayakta durmakta zorlandıkları gözlenirken, tabutun başında kısa bir konuşma yapan Cemiyet Başkanı Erol Akıncılar, Tanju Ataşer’in barışçı ve yüreği sevgi dolu bir insan olduğunu söyledi. Akıncılar’yın yaptığı konuşmanın ardından Atatşer’in tabutu omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konuldu ve cenaze buradan ayrıldı.

Ataşer’in cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Narlıdere Eski Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Tanju Ataşer, 1948 yılında Amasya’da doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Mesleğe 1971 yılında Ege Ekspres Gazetesi’nde başladı. 1972 yılında Yeni Asır Gazetesi’ne geçti. Ataşer, kısa bir süre Hürriyet Gazetesi’nde görev yaptıktan sonra Merhaba Magazin Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Rapor, Demokrat Ege, Yeni Ekonomi ve Bursa Hakimiyet gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü görevinde bulundu. Ataşer son olarak Yeni Asır Gazetesi’nde köşe yazarı olarak görev yapıyordu. 5 yıl önce lenf kanserine yakalanan Ataşer, o günden beri sürdürdüğü mücadelesini tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde dün kaybetti.

İzmir-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 15:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?