27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

'Atatürk yıpratılmaya çalışılıyor'

İzmir Barosu avukatları, Can Dündar'ın yazıp yönettiği "Mustafa" belgeseli ve gündemdeki Hüseyin Üzmez davasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.


Can Dündar'ın yazıp yönettiği "Mustafa" belgeseline ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özdemir Sökmen, filmde Atatürk'ün imajını zedelemeye yönelik sahne ve anlatımlar bulunduğunu belirtti. Atatürk'ü yıpratmaya yönelik boş bir çaba olduğunu iddia eden Sökmen, şöyle konuştu: "Atatürk'ü yalnız bir adam olarak anlatmak, yıllardır Cumhuriyet düşmanı kesimlerin sarıldığı 'Atatürk'ü Vahdettin görevlendirdi' palavrasına yer verirken, Atatürk hakkında idam fermanını imzalayan Vahdettin portresini nedense unutmak, Atatürk'ü eyalet sisteminden yanaymış gibi göstermek filmin amacını göstermeye yetmektedir."


Filmin yönetmeni Can Dündar'ın yıllardır izlediği çizgisinin çelişkili duruşlara neden olduğunu iddia eden Sökmen, filmin hazırlayıcısından beklenen bir film olduğunu sözlerine ekledi. İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özdemir Sökmen ayrıca Mudanya'da 14 yaşında küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan ve Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde en az 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in İstanbul Ali Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapor üzerine serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
Adli Tıp'tan kısa bir sürede hazırlanarak çıkarılan raporla Hüseyin Üzmez'in tahliyesinin sağlandığını ifade eden Sökmen, söz konusu bilirkişi raporunda çocuk psikiyatr mevcut olmadığını ve kurum uzmanlarından yardım alınarak dava dosyasının tüm delilleri ile birlikte yeni bir rapor daha hazırlanması gerektiğini söyledi.


Sökmen, İzmir Barosu olarak cinsel istismarı dinsel bahanelerle örtbas etmeye hatta haklı göstermeye çalışan yasa tekliflerine şiddetle karşı çıktıklarını dile getirdi

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?