4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Atatürk'ün Urla'ya geliş yıldönümü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'yı ziyaretinin 79. yıldönümü, Urla'da büyük coşkuyla kutlandı. Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu, Urla Garnizon Komutan Vekili Levazım Kıdemli Üsteğmen Yavuz Bayram, Urla Belediye Başkan Vekili Ahmet Tiryaki, Urla Milli Eğitim Müdürü Fazlı Karatürk, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yanar ve çok sayıda Urlalı'nın katılımıyla Urla Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yapılan yürüyüşle başlayan kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve emekli öğretmen Nihat Çakıroğlu yönetiminde söylenen İstiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şube Başkanı Ali Yanar yaptı. Yanar, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 79. yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Ona minnet ve şükran duygularımızı sunmak, ilke ve devrimlerinin kararlı savunucuları olduğumuzu haykırmak için buradayız. Atatürkçülük gericiliğe, tutuculuğa, bağnazlığa, yobazlığa, baskıcı yönetimlere kesinlikle karşıdır. Atatürkçülük emperyalizme, sömürüye karşıdır. Özgürlükçü, insancıl, çağdaş, demokratik değerleri savunur. Irkçılığa karşıdır. Kendini Türk gören, Türküm diyen herkesi Türk sayar. 'Yurtta Barış dünyada barış' ilkesiyle gerek toplumsal barışı gerekse de dünya uluslarının barışını savunur. Bunu yaşama geçirmek için mücadele eder. Urla 79. yıl öncesinin heyecanını, vatanına ve Ata'sına bağlılığını aynı kararlılıkta sürdürmektedir. Ulusal birlik ve dayanışma yürüyüşüne katıldığınız için hepinize ADD adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım" dedi.

M. Kemal Atatürk'ün Urla'yı ziyaretinin 79. yıldönümü kutlamaları, bu akşam Urla Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde yapılacak olan Şair Müberra Kıran'ı anma, şiir dinletisi, ADD Türk Halk Müziği Korosu Konseri ve verilecek kokteylle son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 07:02:24
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 15:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?