19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ateşli hastalıklar polikliniği

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde "Ateşli Hastalıklar Polikliniği" hizmete açıldı.

Yaptıkları bağışlarla klinik bünyesindeki polikliniklerin yeniden yapılandırılarak, yeni bir polikliniğin hizmete girmesinde katkı koyan hayırsever bağışçılar Atay Holding adına Tanju Şeninci ve Ali Rıza Aktar adına Necla Aktar'a teşekkür plaketlerinin verildiği törende konuşan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Çağrı Büke, poliklinik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Yeni açılan Ateşli Hastalıklar Polikliniği sayesinde ateş yakınması olan hastaların kliniklerine olan başvurularını arttırmak ve tanılarını yaparak ilgili branşlara yönlendirilmelerini sağlamak amacında olduklarını açıklayan Prof.Dr.Büke, "Yüksek ateş, enfeksiyon hastalıklarının çok önemli bölümünde görülen bir yakınma. Ancak bunun dışında kollojen doku hastalıkları ve kanserlerde de yüksek ateş görülebilmekte. Bu ateşin neden kaynaklandığını doğru tespit etmek çok önemli" dedi.

ENFEKSİYON UZMANI SAYISI YETERSİZ

Enfeksiyon hastalıklarının tanısının hızla ve ekonomik biçimde konmasının hastaların hızlı yaşama döndürülmesi, pahalı tanı yöntemlerine gerek kalmadan tedavi edilebilmesi, enfeksiyon hastalıklarının yayılımının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Büke, "Ülkemizde milyon nüfus başına düşen enfeksiyon uzmanı sayısı 20-40 dolayında. Bu oran enfeksiyon hastalıklarının büyük sorun teşkil ettiği ülkemiz için çok yetersiz kalmakta" dedi.

Kliniklerinin uzmanlık eğitimi için yeniden yapılandırılmasına ihtiyacı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Büke, "Birimimizin modern ve günümüz koşullarına uygun yapılandırılmasına ihtiyaç bulunuyor. İzolasyon odası, pozitif ve negatif basınçlı odalara gereksinim var" diye konuştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bağışlardan en az pay alan kurumlardan biri olduklarını belirten Dekan Vekili Prof.Dr.Serhat Bor, "Kaynak sıkıntısının çok yetersiz kaldığı günümüzde, hayırsever katkıları büyük önem taşıyor. Amacımız kurum olarak hayırseverlerimizin katkılarını arttırmak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?