26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Atık pil toplama' kampanyası

Bornova Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'yle iş birliği yaparak "Atık Pil"toplama kampanyası düzenledi. 

"Daha Temiz Bir Çevre Daha Yeşil Doğa" için başlatılan projeyle ilk aşamada okullara, fotoğrafçılara ve muhtarlıklara atık pil kutusu yerleştirildi. 200 noktaya konan atık pil kutularındaki piller, belediye görevlileri tarafından düzenli bir şekilde toplanarak geri dönüşümü sağlanacak. Göreve geldiğinden bugüne çevreyi koruyan duyarlı insanlar yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr.Sırrı Aydoğan, kampanyanın tüm Bornova'ya yaygınlaşması için çalışacaklarını vurguladı. 

Başkan Aydoğan, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin temiz bir çevre ile mümkün olduğunu belirterek, atık pillerin bünyesindeki bazı metallerin geri kazandıralabilecek metaller olduğunu, bunun dışındaki zararlı kimyasal atıkların uygun bir şekilde imha edileceğini vurguladı. Çevre kirliliğinin sınır tanımadığını da hatırlatan Başkan Aydoğan şöyle konuştu" Amazon ormanlarında kesilen bir ağaç burada bizi etkiliyor. Herkes üzerine düşeni yapmalı, Yeni nesillere daha güzel bir gelecek bırakmalıyız. Başka dünya yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 17:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?