8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Atilla İlhan'ın heykelinin açılışı yapıldı

Şair ve yazar Atilla İlhan'ın Karşıyaka'ya dikilen heykelinin açılışı yapıldı. 

Karşıyaka Rekreasyon Alanı'ndaki heykelin açılış töreninde konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, ''Attila İlhan bir Cumhuriyet şairidir. Aynı zamanda büyük bir memleket sevdalısıdır. İzmirliler heykelle, Attila İlhan'a vefa duygularını göstermiştir'' dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlhan'ın sanat ve kültüre çok şey kattığını dile getirerek, ''Heykelini dolaştığı, büyüdüğü yer olan Karşıyaka'ya yaptık. İlhan buradan İzmir'e bakacak, biz de eserlerinden feyz almaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Şairin yeğeni Kerem Alışık da duygularını şöyle dile getirdi: ''Attila İlhan her şeyden önce benim dayımdı. Kendisi herkese el vermiş, herkeste payı olan bir insandır. 

İlhan'ı okuyan herkes onun çocuğu, o ise herkesin çocuğuydu. Bana hep 'çocuğum' diye hitap ederdi. Kendisi hep inandığı şeyleri yazdı ve söyledi. Toplumun her kesiminden insanı bir kağıt ve kalemle kendisine bağlayan çok az insandan biridir."
İlhan'ın kardeşi sinema sanatçısı Çolpan İlhan da heykelin yapılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından İlhan'ın heykeli, ailesi ve davetliler tarafından açıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 10:35:48
Güncelleme :28 Temmuz 2006 Cuma 10:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?