8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Attila İlhan'ın panosuna saldırı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, geçen yıl 80 yaşında vefat eden şair, yazar, gazeteci ve eleştirmen Attila İlhan'ın sahilde düzenleyip büstünü koyduğu parkta yer alan, fotoğrafı ve eserlerinin adlarının bulunduğu dijital baskılı PVC pano, kimliği belirsiz kişilerce parçalandı.

Türk edebiyatının dev çınarlarından biri olan Attila İlhan ilkini 1985 yılında geçirdiği kalp krizine 10 yıl sonra yenik düştü. İlhan, 10 Ekim 2005'te İstanbul'daki evinde yaşadığı ikinci kalp krizinde 80 yaşında vefat etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen'de doğan eğitiminin büyük bölümünü İzmir'de tamamlayan, Karşıyaka'da oturan İlhan'ın anısını yaşatmak amacıyla Haziran ayında Karşıyaka sahilinde parkın bir bölününü düzenleyip Attila İlhan'ın büstünü dikti. Büstün karşısına da pano yaptırdı.

Attila İlhan'ın resmi, hayatı ve eserlerinin yer aldığı dijital baskılı PVC pano, ölümünün birinci yıldönümünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesici bir aletle parçalandı. Duyarlı bir vatandaşın parçalanan yerleri misina ile diktiği görüldü. Vatandaşlar panoyu, şaşkın ve hüzünlü bakışlarla inceledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 11:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?