19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Avni Anıl beste yarışması sonuçlandı

Avni Anıl beste yarışmasına Final hakkı kazanan 10 yarışmacı eserlerini Düzenleme Komitesi'nce temin edilen saz heyeti ile birlikte ve Seçici Kurul önünde icra etti.

Finale Dildar rumuzuyla katılan Tekin Para'nın bestelediği ve seslendirdiği Merhaba Hüzün adlı şarkı yarışmanın birincisi oldu. Tekin, ödülünü Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ın elinden aldı.

2008 yılında aramızdan ayrılan İzmirli ünlü bestekar ve müzik adamı Avni Anıl adına Konak Belediyesi ile İzmirli Sanatçılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve ikincisi gerçekleştirilen beste yarışmasında finale kalan on şarkı yarıştı. Merhaba Hüzün adlı bestesiyle Tekin Para jüri tarafından birinciliğe değer görüldü.

Yarışma öncesi Dr.Selahattin Akçicek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nin bir salonuna Avni Anıl Sahnesi adı verildi. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen final gecesinde birbirinden değerli besteleri icra eden sanatçılar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Jüri değerlendirmesini yaparken Türk Sanat Müziğinin tanınmış sanatçılarından İsmet Yazar ile Mülkiye Toper Avni Anıl'ın eserlerini seslendirdiler. Geceye Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, ünlü bestekar Avni Anıl'ın eşi Mine Anıl ile kızı Eser Tunal ve damadı Süleyman Tunal ile çok sayıda İzmirli sanat sever katıldı.

Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ Avni Anıl beste yarışmasının ikincisine daha büyük ilgi gösterildiğini ve 83 bestenin yarışmak için başvurmasının sevindirici bir durum olduğunu belirtti. Başkan Tunçağ, yarışmaya gösterilen büyük ilginin Türk Sanat Müziğinin yozlaştırılmak isteyenlere iyi bir cevap olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof.Dr.M. Hakan Cevher başkanlığında Dr. Ayhan Sökmen,Dr.Teoman Önadlı, Kutlu Payaslı, Ahmet Ilgaz, Mehmet Şafak, Hayati Çiftçi, Oğuz Ünal ve Ayla Sert isimlerinden oluşan seçici kurul beş besteyi ödüllendirdi. Finale Dildar rumuzuyla katılan Tekin Para'nın bestelediği ve seslendirdiği Merhaba Hüzün adlı şarkı yarışmanın birincisi oldu. Seher Dilmaç Meriç, Güneş isimli bestesiyle ikinci, Tunca Yüksel, Tek Senin Hasretinle Yanar Bu Gönlüm adlı bestesiyle üçüncülüğe değer görüldü.

Mustafa Caner Sezgin'in İstanbul Türküsü ile Harun Hardal'ın Bir Yanım Hep Hüzün Kokar adlı besteleri ise mansiyon ile ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 10:32:09
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 10:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?