26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Avrupa'nın en yoğun 3. hattı

İzmir-İstanbul hattı, Avrupa’da en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkur sıralamasında Barselona-Madrid ve Milan-Roma’nın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Avrupa Havaseyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın analiz sonuçlarına göre, İzmir-İstanbul hattı aylık ortalama 855 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun üçüncü hattı oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, en yoğun 20 parkurun sıralandığı listede, Barselona-Madrid hattı bin 712 uçuş ile birinci, Milan-Roma hattı bin 288 uçuş ile ikinci sırada yer aldı. Söz konusu listede, İstanbul-Antalya hattı 725 uçuş ile 12’nci olurken, Ankara-İstanbul hattı da ilk kez 20’nci sıradan listeye girdi.

Böylece, Türkiye’den üç ayrı hat ilk kez Avrupa’nın en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkurları arasına girdi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde, İstanbul-İzmir hattı söz konusu listede 7’nci, İstanbul-Antalya hattı ise 13’üncü sırada yer almıştı.

İstanbul Atatürk Havalimanı ise, Avrupa’da en yoğun kalkış gerçekleştirilen havaalanları arasında 13’üncü oldu. Paris (Charles De Gulle), Frankfurt, Madrid (Barajas), Londra (Heathrow) ve Amsterdam Havaalanları Avrupa’nın en yoğun havaalanları listesinde ilk beşi oluşturdu.

anka
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 12:34:37
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 14:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?