19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Avukat, polislerle uzlaşamadı

İzmir'de, kimliğini göstermesine rağmen götürüldüğü karakolda polis memurları tarafından dövüldüğünü ileri süren avukat 29 yaşındaki Amaç Kaya, şikayetinden vazgeçmeyeceğini, uzlaşmayacağını söyledi.

13 Ağustos'ta, Yiğit Bebek, arkadaşı Amaç Kaya'nın, Bornova İlçesi Manavkuyu Semti'ndeki bürosuna gitti. Bebek'in arabasını otoparka bırakan Kaya, daha sonra kendisine ait otomobille Sahilevleri'ndeki bir restorana yemeğe gitti. Burada hem yemek yiyip, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını izleyen Kaya ve Bebek, saat 03.00 sıralarında tekrar büronun önüne geldi.

Bebek otomobilini otoparktan çıkarırken, Kaya üstü açık kendi aracının içinde beklemeye başladı. Bu sırada devriye görevi yapan Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinden biri Kaya'nın yanına gelip kimlik göstermesini istedi. Kaya da cüzdanının, arkadaşı Bebek'in arabasında kaldığını, yanlarına gelince göstereceğini ve avukat olduğunu belirtti.

Kimliğini ibraz edemediği için işlem yapan polis memurları tarafından iddiaya göre, karga tulumba araçtan çıkarılan Kaya, kelepçelendi. Bebek'in, olayın olduğu yere gelip Kaya'nın kimliğini ibraz etmesine rağmen avukat, işlem yapılmak üzere Bayraklı Polis Karakolu'na götürüldü. Avukat olduğunu söyleyip, bu şekilde gözaltına alamayacaklarını, nöbetçi savcıyla görüşmek istediğini söylediğini belirten Kaya karakoldaki 8-9 polis memuru üzerine çullandığını ileri sürerek, “Bana vurmaya başladılar. Hatta ben yerdeyken biri ayağıyla başıma bastı. Sürekli tekmelediler. Arkadaşım Yiğit Bebek de saldırıya tanık oldu” dedi.

Kaya, karakola gelen nöbetçi amirle görüşme isteği üzerine tekrar saldırıya uğradığını ve saldırının bir polis memuru tarafından cep telefonuyla kaydedildiğini ileri sürdü. Kaya, nöbetçi karakol amiriyle yalnız görüştükten sonra işlem yapılmadan salıverildiğini belirtti. Avukat Kaya, olayın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi de, avukat Kaya'ya destek vererek, yargılama sürecinin takipçisi olduklarını bildirdi.

UZLAŞMADI

Olayın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, polisler hakkında soruşturma başlatırken, avukat Kaya, uzlaşma talebini reddetti. Kaya, kendisini dövdüklerini öne sürdüğü 9 polis memurundan şikayetçi olduğunu, cezalarını çekmesi gerektiğini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 14:37:24
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 14:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?