8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Avukatlar 1 günlüğüne iş bıraktı

İzmir'de avukatlar, yargıya ve savunma görevi yapan avukatlara yönelik saldırılara dikkat çekmek amacıyla İzmir Adliyesi'nde 1 gün süreyle duruşmalara girmeme kararı aldı. 

Adliye içerisindeki Baro biriminde gerçekleştirilen açıklamada konuşan İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir, yargıya, yargıçlara ve avukatlara yapılan saldırıların gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. 

Erdemir, Danıştay'a yapılan saldırı neticesi bir yargıcın öldürüldüğünü, diğer üyelerin yaralandığını, yine İstanbul Barosu üyesi avukat Aydın Şahin'in de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. 

Son 6 yılda yargı mensuplarına yönelik 39 silahlı saldırıda bulunulduğunu, 8 hukukçunun öldürüldüğünü ve yaralananların da olduğunu kaydeden Erdemir, "Türk toplumunun itildiği bu şiddet sarmalından bir an önce çıkması gerekmektedir. 

Gelir dağılımındaki adaletsizlik, işsizlik, yoksulluk, etnik ve dinsel ayrışmanın teşvik edilmesi, teokratik kadrolaşma, siyasal kutuplaşma Türk toplumunun umudunu kırmakta, hukukun üstünlüğüne olan inancı zayıflatmakta ve sonuç olarak şiddeti körüklemektedir" diye konuştu. 

Türkiye Barolar Birliği'nin yargı mensuplarına yapılan bu saldırılara dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde avukatların 1 günlük duruşmalara girmemesi kararı aldığını da ifade eden Erdemir, "Avukat arkadaşlarımız büyük oranda bu uygulamayı destekliyorlar ve katılıyorlar. Avukatlar, hukukta hak kaybına neden olmamak kaydıyla duruşmalara mazeret dilekçesi veriyorlar" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 17:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?