26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Avukatlardan terör açıklaması

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırının ardından şehit düşen 15 asker ve yaşanan terör olaylarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Erdemir, terörün dış kaynaklı olduğunu belirterek "ABD ve AB, Türkiye'ye savaş açmıştır. PKK, AB ve ABD'nin taşeron örgütüdür" dedi.


PKK'nın AB ve ABD tarafından beslendiğini, silahlı eğitim verilerek desteklendiklerini belirten İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 24 ülkenin rejimi ve sınırlarının değiştirilmek istendiğini söyledi. Büyük Ortadoğu Projesi'nin Afganistan, Irak ve Lübnan'a yapılan ABD müdahaleleriyle yürüdüğünü ifade eden Erdemir, Türkiye'ye yönelik saldırı ve terör dalgasının ABD ve AB desteğiyle azgınlaştığını söyledi.


Türkiye'nin adı konulmamış ve ilan edilmemiş bir savaşla karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdemir, şöyle konuştu: "AB'nin tutumu da ABD'den farklı değil. Türkiye Güneydoğu'ya operasyon yapabilir ancak Kuzey Irak'a girmemek koşuluyla. Türkiye öyle bir ülke haline getirildi ki kendi topraklarını savunması bile Batı'nın iznine bağlı. Türkiye'nin teröre karşı yakın takip meşru müdafaa hakkı ihlal ediliyor." Erdemir, Türkiye'nin kararlı ve tutarlı olması gerektiğini belirterek, Türk insanının yazgısının ve
meşru müdafaa hakkının emperyal odakların insafına bırakılamayacağını sözlerine ekledi. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?