4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Aynı karaciğeri paylaşacaklar

Ege Üniversitesi (E.Ü.) Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilecek nakille ağabey-kardeş aynı karaciğeri paylaşacak.

5 yıldır Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören Iğdırlı Hüseyin Çetindere (35), kardeşi Gökhan Çetindere'nin (28) karaciğeri ile şifa bulacak.

Ankara Onkoloji Hastanesi'nde gördüğü tedavisinin ardından İzmir'e geldiklerini ve burada Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde nakil yapılması kararı verilmesinin ardından, Ege Üniversitesi'ne sevk edildiklerini belirten evli ve bir kız çocuğu babası Hüseyin Çetindere, "Tüm ailem beni yaşatmak için adeta seferber oldu. Öncelikle babam, nakil için gönüllü oldu. Ancak kendisinde kalp rahatsızlığının görülmesi üzerine vazgeçildi. Daha sonra kardeşim gönüllü oldu. Şimdi hep birlikte ameliyat gününü bekliyoruz" dedi.

Ağabeyini yeniden hayata döndüreceği için çok mutlu olduğunu dile getiren Gökhan Çetindere, "Tek arzum ağabeyimin bir an önce iyileşerek eski sağlığına kavuşması" diye konuştu.

17 Kasım Perşembe günü yapılacak Organ Nakli toplantısında Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nden canlı olarak izlenebilecek ameliyata Ege Üniversitesi Organ Nakli ekibiyle birlikte ABD Wisconsin Üniversitesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu da katılacak.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 16:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?