5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Azılı oto hırsızları yakalandı

İzmir ve İstanbul’dan çaldıkları lüks otomobilleri, sahte plaka ve ruhsat hazırlayarak satan 2 kişi, polisin sıkı takibi sonucu gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların kullandığı otomobilde sahte plaka, sahte ruhsat ve şasi numarası yazmaya yarayan numaratör ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri, Basmane semtinde 35 Y 8437 plakalı otomobili, durumundan şüphelenerek takibe aldı.

 Takip sonucu otomobile gelen kaportacı Metin Banlı (27) ve Metin Kara (33) gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada 6 adet sahte ruhsat, 3 adet sahte plaka, 1 adet dijital oto beyni, ve şasi numarası yazmakta kullanılan numaratörler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 2 kişi ifadelerinde, 3 yıldır otomobil çalıp, sahte plaka ve ruhsat düzenleyerek sattıklarını itiraf etti. Oto hırsızlarının ayrıca aynı yolla 10’a yakın otomobili çalarak sattıkları belirlendi.

Polis, oto hırsızlarının kullandığı 35 Y 8437 plakalı otomobilin İstanbul’dan çalıntı ve gerçek plakasının da 34 FYN 75 olduğunu tespit etti.

Oto hırsızlarından Metin Kara’nın üzerinde yapılan aramada 3 adet sahte nüfus cüzdanı ve iki adet sahte ehliyet bulundu.

İfadesi alınan ve dolandırıcılık suçundan 10 yıldır hakkında gıyabi tevkif müzakeresi bulunan Metin Kara ve Metin Benli, "sahte evrak düzenlemek ve oto hırsızlığı" suçundan adliyeye sevk edildi. Polis olayla ilgili olarak diğer oto hırsızı Salih Eker’i arıyor.

İzmir
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 15:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?