8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Azılı sabıkalı sahte kimlikle yakalandı

Bornova İlçesinde 106 değişik suçtan sabıkası bulunan asker firarisi E.A (35), hırsızlık yaparken yakalandı. 

Olay, Bornova Forum Mağazası içerisinde dün akşam meydana geldi. Mağazanın ayakkabı ve giyecek eşya reyonlarında hırsızlık yapmak isteyen sabıkalı E.A., güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. 

İhbar üzerine olay yerine gelen Bornova Emniyet Müdürlüğü ekipleri çaldıkları eşyalarla birlikte kaçmak isteyen E.A'yı yakaladı. E.A.'nın üzerinden 27 yaşındaki Hakan Sağır adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Gözaltına alınan şahsın üzerinden çıkan nüfus cüzdanındaki fotoğrafın sonradan yapıştırıldığı anlaşıldı ve polisler durumu savcıya bildirdi. Savcılığın talimatıyla parmak izi alınan E.A.'nın gerçek kimliği böylece ortaya çıktı. 

Ankara'da 106 hırsızlık olayına karışan ve 1991 yılında yakalanan, 1995'te şartlı salıverme yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan zanlının Şırnak Silopi'deki askeri birliğinden de kaçtığı ve firari olarak arandığı ortaya çıktı. 

Ankara polisi tarafından da hırsızlık suçundan aranan ve bir süre önce İzmir'e geldiği belirlenen E.A., 107. suçunda yakalanarak Askeri İnzibat'a teslim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?