8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Baba-kız aynı ciğeri paylaşacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilecek bir nakille baba-kız aynı karaciğeri paylaşacak. 

İstanbul’da yaşayan 8 çocuk babası Hasan Şahin(50),kızı Nurcan Şahin’in(21) karaciğeri ile şifa bulacak. 6 ay önce kendisine İstanbul’da Özel Sema Hastanesi’nde Hepatit C’ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu belirten Hasan Şahin, “Rahatsızlığım zaman içerisinde ilerleyerek siroza çevirdi. 

İlaç tedavileri olumlu sonuç vermeyince tek çözümün organ naklinde olduğunu öğrendik. Doktorlarımın tavsiyesi üzerine nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gelmeye karar verdik” dedi. Son 4 aydır Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğünü açıklayan Hasan Şahin, “Nakil gerektiğini öğrendiğimiz andan itibaren kızım Nurcan gönüllü oldu. 

Yapılan testlerde olumlu sonuç çıkınca nakile karar verildi. Kendisine bir hayat borçluyum. 
Onun sayesinde yeni bir hayata başlayacağım” diye konuştu. Babasını sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Konya Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü 3.sınıf öğrencisi Nurcan Şahin, “Tek isteğim babamın eski sağlığına kavuşması. Bunun için herşeyi yapmaya hazırım O, yeter ki bir an önce iyileşerek aramıza dönsün” dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi’ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi’den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilecek.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 09:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?