9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Baba-oğul aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen nakille Artvinli Nuri Atan, oğlu Okan Atan ile aynı karaciğeri paylaştı. 

Kendisine 2 yıl önce Karadeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu belirten 32 yıllık evli ve 6 çocuk babası Nuri Atan, "Ancak yapılan tedavilerden olumlu netice alınamayınca doktorlarım tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine doktorlarımın tavsiyesi üzerine Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik" dedi. 

Organ nakli gündeme geldiğinde çocuklarının tümümün gönüllü olduğunu belirten 59 yaşındaki Atan, "Ancak ilk olarak oğlum Okan kendisine tetkiklerin yapılmasını istedi. 

Büyük şans eseri yapılan testler olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kendisine bir hayat borçluyum. Oğlum sayesinde yeni bir hayata başlayacağım" diye konuştu. 

Her evladın babası için aynı şeyi yapacağını dile getiren 20 yaşındaki Okan Atan ise, "Nakil konusu gündeme geldiğinde hiç tereddüt etmeden bıçak altına yatmaya karar verdim. Umarım her şey yolunda gider ve babam en kısa sürede eski sağlığına kavuşur" dedi. 


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 18:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?