27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Bağyurdu'nda Kocaoğlu rüzgarı

Yapımı tamamlanan çok amaçlı salonun açılışı için Bağyurdu'na giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhteşem karşılandı. Belediye Başkanı Rıdvan Üreten, tüm sorunlarını çözüme kavuşturan Başkan Kocaoğlu için "Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi. Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu beldesinde Aziz Kocaoğlu rüzgarı esti. 5216 Sayılı Yasa ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan ve tarihinde ilk kez büyük bütçeli yerel yönetim hizmetleri ile tanışan belde, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı salonuna da kavuştu.


Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Bağyurdu Çok Amaçlı Salonu'nun açılışına katılacağını duyan belde, halkı akın akın tören alanına geldi. Burada toplanan binlerce Bağyurdulu, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu büyük sevgi gösterileriyle karşıladı. Bağyurdu Belediye Başkanı Rıdvan Üreten, yapılan hizmetler için tüm belde halkı olarak Başkan Kocaoğlu'na minnet borçlu olduklarını belirterek şunları söyledi, "Bundan 4,5 yıl önce Bağyurdu'nda göreve geldiğimizde, kısıtlı bütçemizle nasıl hizmet yapacağız diye kara kara düşünürken, 5216 Sayılı Yasa çıktı ve ne mutlu bize ki, başımıza Aziz Kocaoğlu gibi bir başkan geldi. Başkanımız tarafından çiftçimizin yüzlerce yıllık hayali gerçekleştirildi ve ova yollarımız asfaltlandı. Sosyal belediyeciliğin tüm gerekleri yerine getirildi, çok amaçlı salonumuz yapıldı. Tüm bunlar için kendisine minnettarız"


Rıdvan Üreten, hayal bile edemeyecekleri hizmetlere kavuştuklarını belirterek, "Çok çalışkan, dürüst, özü sözü bir başkanımız var. Onu uzun yıllar başımızda görmek istiyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin" dedi. Kemalpaşa Belediye Başkanaı Yakup Karaca da, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Kemalpaşa'nın kalkınmasına, ilçe halkının refahına yönelik önemli çalışmalar yaptığını belirterek, kendisine teşekkür borçlu olduklarını söyledi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerelde kalkınmayı gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını ve halkın gelirini arttıracak projeler geliştirdiklerini dile getirdi. Bu amaçla bölgede tarıma büyük zarar veren tozu kaldırmak için ova yollarını asfaltladıklarını belirten Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapılacak Yiğitler Barajı'nın Kemalpaşa ilçesinin su sorununu çözeceğini de vurguladı. Belediye başkanlığı görevinin bir gönül işi olduğunu ve ancak sevgiyle yapılabileceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Planlı, programlı gidiyor, borç namustur deyip borcumuzu ödüyoruz. Finansal olarak Türkiye'nin en güçlü iki belediyesinden biriyiz" dedi. Yapımı tamamlanan çok amaçlı salonun Bağyurdu halkına hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı şunları kaydetti:


"Bu salonlarda hem düğün, nişan yapabilecek, hem konser etkinlikleri, tiyatro gösterileri izlenebilecek hem de gençlerimiz her türlü salon sporunu yapma olanağı bulacak. Dilerim ki, gençlerimiz burada sporcu olarak yetişsin. Düğünler dernekler kurulsun. Gelenek göreneklerimizi, örf adetlerimizi burada yaşatalım"
Başkan Aziz Kocaoğlu'na konuşmasının ardından, bölgeye yaptığı hizmetler nedeniyle Bağyurdu Belediye Başkanı Rıdvan Üreten, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Suat Utku, Parsa Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Serhat Tezbaşaran, Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Derneği Başkanı Şeref Ergun ve Büyükşehir Belediyesi'nden eğitim bursu alan üniversite öğrencileri adına Fatma Dayı plaket ve çiçeklerle teşekkürlerini sundu. Bağyurdu Çok Amaçlı Salonu'nu hizmete açan Başkan Aziz Kocaoğlu, buradaki ilk gösteriyi de yine belde halkıyla birlikte izledi. Kazım Dirik İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları ve Bağyurdu Belediyesi Spor Kulübü'nün tekvando gösterisi, salonu dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra belde merkezindeki bir kıraathanede vatandaşlarla sohbet etti.


Bağyurdu ile birlikte çok amaçlı salonların dördüncüsü de tamamlanarak hizmete girdi. Daha önce Gümüldür, Yukarı Kızılca ve Armutlu beldelerinde inşa edilen salonların açışlı yapılmıştı. Projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen ve beldelere hediye olarak inşa edilen çok amaçlı salonlar, salon sporları, konser, tiyatro, düğün, toplantı gibi etkinliklerde hizmet verebiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 14:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?