5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

BAK, ABD'yi protesto etti

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), İzmir’de düzenlediği yürüyüş ve gösteri ile ABD’yi kınadı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde toplanan yaklaşık 150 kişilik bir grup, taşıdıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla ABD’yi Irak’tan çekilmeye çağırdılar. ABD aleyhine slogan atan grubun içinde tesettürlü bayanların ve çocukların da yoğunlukta olması dikkati çekti. Eylemciler, Irak’ta ABD askerlerinin katliam yaptığını gösteren fotoğrafları da büyüterek, konuya dikkat çekmeye çalıştılar. Eylemci gruptakiler ve özellikle de çocuklar, yaktıkları mumlarla protestolarını sürdürdü.

Küresel BAK İzmir Sözcüsü Mevlüt Ülgen, burada yaptığı açıklamada, ABD’nin Irak’a girdiği günden bu yana yaklaşık 100 bin sivil Iraklı’yı katlettiğini söyledi. Ülgen, "Bush ve çetesi savaşın başladığı günden bu yana 100 bin Iraklıyı katletti. Felluce’de 6 bin bina yerle bir oldu. 5 bine yakın sivil öldü. Hastaneler, okullar, evler bombalandı. Bush ve çetesi, Felluce’de kitle imha silahları kullandılar" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grubun pankartlarla ve mumlarla yürümesine izin verilmemesi üzerine kısa bir süre emniyet görevlileri ile eylemci grup sözcüleri arasında tartışma yaşandı. Eylemcilerin pankartları indirerek sessizce yürüyeceklerini bildirmeleri üzerine emniyet yetkilileri, yürümelerine izin verdi.

Grup, Kemeraltı Çarşısı girişinden başlayarak Alsancak’a kadar sessizce yürüdü. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

izmir
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 16:51:45
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 11:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?