8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Bakan Coşkun İzmir'de

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, son günlerde kamuoyunun gündeminden düşmeyen Avrupa'daki işçilerin tasarruflarıyla ilgili olarak, "Herkes kendi tasarrufunu yönlendirmekte hür, aldanmasınlar yeter" dedi. 

Ege Genç Sanayici İşadamları Derneği'nin (EGİAD) İzmir Hilton Otel'de gerçekleştirilen olağan genel kurulunda konuşan Bakan Ali Coşkun, Ege'ye emeğinin geçmesinden gurur duyacağını, Türkiye'de Ege'nin ağırlığının, katkısının kavranmadan ekonomide başarılı olmanın mümkün olunamayacağını kaydetti. Bakan Coşkun, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1. İktisat Kongresi'ni İzmir'de toplamasının mutlaka çok büyük bir anlamının olduğunu ifade etti. 

Hükümet olarak sivil toplum örgütlerine çok büyük önem verdiklerini bildiren Bakan Coşkun, Türkiye'nin siyasi tarihine bakıldığında da gençlere önem verilmeyen dönemlerde istikrarın sağlanamadığını savunarak, "Gençler enerjisiyle çok şey yapmaya muktedirdir" dedi ve başarılı gençlerin yetişmesinde EGİAD gibi gençlik kuruluşlarının önemine dikkat çekti.
AB sürecinde Türkiye'nin yerine getirmesi gereken Kopenhag ve Mastrich olmak üzere iki önemli kriter olduğunu, bu kriterlerin hayata geçirilmesinde sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü kaydeden Coşkun, hükümetin bu nedenle de sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini dile getirdi. 

Konuşmasının ardından EGİAD Başkanı Fatih Dalan ve Danışma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Bakan Coşkun'a bir plaket sundu. Plaket verilmesi esnasında gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmek için yoğun çaba harcadığını gören Bakan Coşkun, "Siz bize siyasiler olarak çok çektiriyorsunuz, biz de size böyle çektiriyoruz. Bunu söyledim ya, oh canıma değsin" diyerek espri yaptı. 

Bakan Coşkun, konuşmasının ardından genel kuruldan ayrıldığı sırada, bir gazetecinin kamuoyunun gündemindeki Yimpaş tartışmalarına yönelik olarak, Avrupa'daki vatandaşların tasarruflarının ne olacağını sorması üzerine, "Herkes kendi tasarrufunu yönlendirmekte hür. Dolayısıyla bu konuda bir şey söyleyemeyiz. Bizim fikirlerimiz ortada. Aldanmasınlar yeter" dedi. 

EGİAD'ın genel kuruluna Bakan Coşkun'un yanı sıra İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile iş dünyasının temsilcileri de katıldı. Bakan Coşkun, genel kurul öncesinde yan yana oturduğu İzmir'in duayen işadamlarından Şinasi Ertan ile uzun uzun sohbet etti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 14:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?