26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bakan Gönül'den Ödemiş'te açılışlar

İzmir’in Ödemiş İlçesi Belediyesi tarafından yaptırılan Canlı Hayvan Borsası Pazarı ve İsmail Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartük Sanat Evi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından törenle açıldı.

İlk tören, kahvehane büfe, lokanta, otel, sosyal donatı bulunan 65 bin metrekarelik kapalı alana sahip 2 bin büyük baş, bin küçük baş hayvanın barınabileceği Ödemiş Belediyesi Canlı Hayvan Borsası’nda yapıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Bildiğimiz klasik hayvan pazarlarının dışına çıkıp Osmanlı’daki hanların benzerini yaptığımız bu alan, aynı anda 100 küçük baş hayvanın kesilebileceği entegre tesis haline getirilmiştir. 700 metre karelik et entegre tesisi içinde her türlü alt yapısı hazır olarak beklemektedir" dedi.

Tarım her zaman merkezde

Tarımın önemini vurgulayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, "Ülkelerde ne kadar sanayileşme olursa olsun tarım merkezdeki yerini bugün de muhafaza etmektedir. Petrol fiyatlarının artışından sonra tarım daha belirgin hale geldi" dedi. Gönül konuşmasının ardından tesisin açılışını yaptı. Bedia Akartürk Sanat Evi’nin açılışında Ödemişli ünlü sanatçı Bedia Akartürk konser verdi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 12:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?