2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Bakan Gönül'den üniversitelere ziyaret

BAKAN GÖNÜL İZMİR'DE

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'de üniversiteleri ziyaret etti

İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Gediz Üniversitesi'ni ziyaret eden Bakan Gönül, rektörlere seramik tabak hediye etti. Üniversitelerle ilgili genel değerlendirme yapan Bakan Gönül, bu üniversitelerin hizmet için kurulduklarını belirtti. Bakan Gönül, "Her şey bazı fedakarlıklara dayanıyor. Bu eğitim hizmetleri mezuniyete ve üretime dönüşüp Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunacaktır. Yeni üniversitelerin açılması memnuniyet verici bir durum. İzmir yıllarca 2 üniversiteye sahipti.

8000 yıllık tarihi olan İzmir için beklenen bir şeydi hatta gecikti bile. Türkiye'nin geldiği bilimsel teknolojik seviye itibariyle artık üretim lisansla değil AR-GE ile olmalıdır. Dünyada AR-GE yarışı başladı. Hükümetimiz de bu çalışmalar adına milyarlarca lira harcıyor" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Gönül, Ankara'daki helikopter kazasıyla ilgili olarak, "Her şeyden önce fevkalade üzüldüm. Ben Yemen'deydim. Fevkalade değerli teğmenlerimizi, üsteğmenlerimizi kaybettik. Bundan dolayı milletimizin başı sağ olsun. Şu kadarını söyleyeyim geçen sene hiç kaza olmadığı için şükrediyorduk. Sene geçti. Bir helikopter kazamız oldu. Şunu bilmenizi isterim ki; gerek uçaklar gerek helikopterler fevkalade iyi idame ettiriliyor. Bunların parça ömürlerine dikkat

ediliyor. Zaten parçaların büyük çoğunluğu artık Türkiye'de üretiliyor. NATO standartlarında test ediliyor ve bunların bakım yönü ile herhangi bir endişemiz yok. Ama araştırma yapılıyor. Teknik bir arıza mı yoksa vertigo mu oldu. Vertigo bildiğiniz gibi sisli bir havada ve gece şartlarında daha çok artabiliyor. Teknik sonuçlar açıklanmadan konuşmam doğru olmaz. Ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun" diye konuştu.

Mali yıl başlangıcı nedeniyle askerlerin yol parası alamadığı sorusunu yanıtlayan Gönül, "İlk defa sizden duyuyorum. Mali yıl başlangıcıyla sonu arasında hiçbir fark olmaz. Ödeneklerimiz hep vardır. Zaten para ceplerine konmuyor. Kendilerine sülüs veriliyor. Harcırahlarında benim bildiğim hiçbir problem yok" şeklinde konuştu.

EXPO için Ankara'nın da başvurduğu hatırlatılan Bakan Gönül, her an Ankara'yı düşünmediğini vurguladı. Bakan Gönül'ün ziyaretlerine İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da eşlik etti.

BAKAN GÖNÜL İZMİR'DE
BAKAN GÖNÜL İZMİR'DE
BAKAN GÖNÜL İZMİR'DE
BAKAN GÖNÜL İZMİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 18:27:02
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 19:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?