4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Bakan tespiti: En sorunlu il İzmir

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Türkiye’de herkesin birbirinin ayağına çelme takmaya çalıştığını belirterek, "Millete hizmet yapmanın sağcılığı solculuğu olmaz" dedi.

Ege-Koop’un İzmir’deki prestij projesi Karşıyaka Körfez Evleri’nin temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Ergezen, Türkiye’deki konut sorununa dikkati çekerek, plansız ve altyapısız göçün hükümetlerin ve belediyelerin önüne büyük sorunlar çıkardığını söyledi. Toplu konut kooperatiflerinde büyük sıkıntılar yaşandığını, insanların yıllarca aidat ödedikleri halde binalarının bir türlü bitmediğini ve üyeliklerin torunlara miras kaldığını ifade eden Bakan Ergezen, kooperatifçiliğin adeta köşe dönülen yönetimler haline geldiğini söyledi.

Büyükşehirleri artık yaşanılır hale getirmek istediklerini bildiren Bakan Ergezen, toplu konut sisteminde Türkiye’nin sınıfta kaldığını ifade ederek, "İzmir’in sorunları, uzaktan yokmuş gibi görünüyor ama en sorunlu il İzmir. Hepsi mahkemelik maşallah. Herkes birbirini mahkemeye vermiş. Hakkari’de olsa anlarım da, İzmir gibi medeni bir yerde. Millete hizmet yapmanın sağcılığı solculuğu olur mu? Bir başkasının başarısının önüne geçmek için birtakım kılıflar uydurulur mu? Viyadük, altgeçit, çevre yolu yaptıracaksınız, yaptırmam. Ne olacak peki? Bu yükleri kim çekecek? Bu problemleri, bu sıkıntıları bu millet yaşamak mecburiyetinde mi? Kaprisleri, ihtirasları bir kenara bırakalım. Ne oldum delisi olma anlayışını terk edelim. Gelin hep beraber bu milletin çocuklarının parasını zayi etmeyelim. Mahkeme kapılarında değil, avukatların bürosuna yol göstermekte değil, birbirimize dua etmekte yüreklerimizi ortaya koymalıyız. Gerçekten Türkiye’de herkes birbirinin ayağına (nasıl çelme takarım) onunla uğraşıyor. Ben 2.5 yıldır bayındırlık bakanıyım, İzmir’de yol yapmak istiyorum. İzmir’de birçok kesim bana yol yaptırtmak istemiyor. Şuna aykırıymış, buna aykırıymış. Benim yaptığım milletin menfaatine aykırı mı, değil mi? Ben ona bakarım. Şu mevzuat dediğiniz şeyleri kim hazırlıyor? Bizler hazırlamıyor muyuz? Yanlış hazırlamışsak, düzeltelim" diye konuştu.

Universiade 2005 Bisiklet Şenliği’nde dereceye giren sporculara da ödüllerini veren Bakan Ergezen, daha sonra Bornova’da ölümlü trafik kazalarına neden olduğu için Karayolları tarafından ele alınan Topçu Tugayı önündeki kavşak inşaatı çalışmalarını inceledi. Bakan Ergezen, inşaatın 3 ayda bitirilerek 1 Ağustos’ta kavşağın hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 18:47:11
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?